Változások a közlekedésben

2024.05.03. 20:00

Vonatpótlás májusban – átszállás, késés, módosított menetrend több vonalon

Ebben a hónapban a vármegyénkből Szombathelyre, a Bakonyba, illetve Pápa környékén lesznek változások a vonatközlekedésben. Érdemes tájékozódni, mikor, hol, mire számíthatunk – vagy ne számítsunk. Segítünk az utazóknak, megnézzük, hol lesz vonatpótlás, melyik vonatok közlekednek, és melyik vonatok nem!

Benkő Péter

A vonatpótlás kapcsán a 20-as vonalat nézzük először, ahol május 6-tól (hétfő) május 9-ig (csütörtök), valamint május 22-től (szerda) május 24-ig (péntek) módosított menetrenddel közlekedik a 902-es, a 914-es, illetve a 915-ös, a 903-as és a 901-es Bakony InterCity. Szombathely és Celldömölk miatt több személyvonat nem közlekedik, utasaikat az InterCity vonatok veszik át, ezért várhatóan később érkeznek vármegyénkbe a főváros felé tartó vonatok. A 9086-os és a 9081-es vonatok helyett Szombathely és Sárvár állomások között vonatpótló autóbusz közlekedik. A 9073-as személyvonat Szombathely és Celldömölk között nem közlekedik, helyette a módosított megállási renddel közlekedő 903-as Bakony InterCity vehető igénybe. A 9076-os személyvonat sem közlekedik az említett szakaszon, utasait a módosított megállási renddel közlekedő 914-es Bakony InterCity szállítja.

Tüskevárra már késéssel érkezik néhány vonat
Tüskevárra már késéssel érkezik néhány vonat, de vármegyénkben a 20-as vonalon nem lesz vonatpótlás
Fotó: Benkő Péter/Napló

Május 13-tól 17-ig Pápa és Mezőlak állomások között lesz pályakarbantartás, emiatt a 10-es, Győr–Celldömölk és a 20-as, Celldömölk–Szombathely vonalon közlekedő 9228 számú vonat módosított menetrend szerint közlekedik, Celldömölk állomáson történő átutazás esetén ott másik, a 19228-as vonatra kell átszállni. Pápa és Mezőlak állomások között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat.

Zirc és Veszprém állomások között vonatpótló autóbuszok járnak május 27. és október 6. között
Zirc és Veszprém állomások között vonatpótlás lesz, autóbuszok járnak május 27. és október 6. között
Fotó: Benkő Péter/Napló

Május 27-től egészen augusztus 25-ig, valamint augusztus 31-től október 6-ig Győrszabadhegy és Veszprém állomások között szintén dolgoznak a pályakarbantartók, ezért a 11-es, Győr–Veszprém vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Zirc és Veszprém állomások között vonatpótló autóbuszok járnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában