Zene

2014.08.29. 15:15

Az improvizáció igazi művészei

Veszprém - Műfaji határokon átívelő improvizációs koncertsorozatként lehet leginkább meghatározni a Random Tripet, amelyben állandó vendégként a Hősökből ismert Baranyai Dániel is rendre mikrofont ragad.

Szabó Péter Dániel

A 2008-2009-es év fordulóján fővárosi klubokból indult a kezdeményezés, amelynek lényege, hogy egy állandó, zenészekből álló mag, s aktuális vendégeik stílusokat keverve improvizálnak a színpadon, s ebből minden alkalommal kisebb csoda kerekedik. Pop, rock, jazz, hip-hop, blues és elektro is bátran megfér egymás mellett a bulikon, amelynek két vezéregyénisége Delov Jávor, a Turbo zenekar dobosa, valamint DJ Q-Cee, a Vinyl Warriorz lemezlovasa.

Körülöttük rendre változnak a fellépők, ám annyi bizonyos: a hazai könnyűzene huszon-harmincéves generációjának legnagyobb nevei fordulnak meg minden alkalommal a színpadon, sőt, alkalomadtán külhonból érkezett zenészek és dj-k is feltűnnek az Random Trip szereplőiként. Ami a hazaiakat illeti, rendszeresen fellépnek többek között a Brains, az Akkezdet Phiai, a The Carbonfools, a Zagar, az Ivan & The Parazol, a Supernem, a United, Fábián Juli & Zoohacker, az Irie Maffia és a Quimby tagjai, s állandó vendég a bulikon a veszprémi/pétfürdői hip-hop brigád, a Hősök szövegyárosa, Baranyai Dániel Eckü is.

Baranyai Dániel Eckü és Ozsváth Gergely Mentha a Random Trip vendégeként az Utcazene fesztiválon (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A kezdeti, családias hangulatú budapesti bulik után a Random Trip hamar kinőtte saját kereteit. Mára heti rendszerességgel teltházas koncerteket adnak az ország egyik legjobb koncerthelyszíneként számon tartott A38 hajón, de a nagyobb fesztiválokon és a legjobb vidéki klubokban is szívesen látott vendégek.

Idén nyáron a Veszprémi Utcazene Fesztivál különleges vendégeként négy napon át muzsikáltak az Óváros téri nagyszínpadon, ahol a Hősök mindkét tagja, Eckü és Mentha, azaz Ozsváth Gergely is együtt nyomta velük. Estéről estére egyre többen voltak kíváncsiak koncertjükre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!