Veszprém

2014.07.21. 16:45

Zene fiatalnak, idősnek - Kedd este zárul a Rozé, rizling és jazz napok

Este még remek együttesek csábítják a veszprémieket az Óváros térre; ma zárul a kilencnapos Rozé, rizling és jazz napok.

Balla Emőke

Bár a tizenegyedik VeszprémFest nagyszínpadi produkciói vasárnap befejeződtek, az Óváros téri Rozé, rizling és jazz napok zárása ma lesz. Neves fellépők szórakoztatják a közönséget: este hat órakor a Funk Infection, nyolc órakor a Kozma Orsi Quartet, tíz órakor pedig a Bin-Jip: Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint és Andrew J koncertezik.

Veszprém barokk és szecessziós épületekkel övezett főterén friss rozékat, rizlingeket, fröccsöket kínáltak, kínálnak a vendégeknek. Huszonkét pincészet, borászat – a Balaton északi és déli partjáról – érkezett a rendezvényre, hagyományteremtő szándékkal idén először egy vendég régió is, a somlói borvidék, tájékoztatott Zsandár Tamás, a program szervezője.

Zenekedvelők az Óváros téren, színpadon a Swing-Swing (Fotó: Penovác Károly)

Az idei fesztivál sikerbora a rozé volt, de mindenféle bor fogyott: a friss, ropogós nyári borok éppenúgy, mint a dűlőszelektált borok. A pincészetek mellett idén először egy különleges kézműves sörfőzde is megjelent, a vendégek annak kínálatát is örömmel fogadták.

A Rozé, rizling és jazz napokon a pincészetek délután öt órától éjfélig tartottak nyitva. A szervezők gondoltak a gyerekekre: számukra gyerekkertet szerveztek, a színpad mellett animátorok foglalkoztak a kicsikkel, míg szüleik a zenét hallgatták. Már a hat órakor kezdődő koncertekre is megtelt az Óváros tér, minden korosztály megtalálta a számára leginkább vonzó programot, a tizenévesek és a hatvan, hetven évesek egyaránt. Dzsessztől a funky-ig sokféle stílus közül választhattak a veszprémiek. Az elmúlt napokban zenéltek többek között a Swing- Swing, a The Bluesberry Band, a Snétberger Központ diákjai, a Tóth Vera Soul, a B the First (Pély Barna), a Budapest Ragtime Band, Gájer Bálint, a Hajdú Klára Quartet, Heincz Gábor „Biga”, a Mystery Gang és Szőke Nikoletta.

Sikeres fesztivál az idei, értékelte a programot Zsandár Tamás. Jövőre veletek, ugyanitt, mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!