Veszprém

2014.07.14. 15:20

Szépülő lakótelep, épülő Smaragdváros

Veszprém - Egy időben több közterület megújítását végzik a Jutasi úti lakótelepen a Smaragdváros elnevezésű szociális városrehabilitáció keretében, közölte Ferenczy Gábor, a Pro Veszprém Kft. ügyvezetője.

Marton Attila

A leglátványosabb beruházások jelenleg a Kálvin parkban zajlanak, ahol gyalogutak kialakítását és közművek építését, valamint tereprendezést is végeznek. A Haszkovó utcai élelmiszerbolt előtt térburkolási, a Séf iskola mögött a Halle utcában terület-előkészítési és bontási munkálatok zajlanak, és napokon belül elvégzik a KRESZ-pálya felújítását is, mondta Ferenczy Gábor, aki megjegyezte, a közterületi beruházások befejezési határideje szeptember vége.

A projektben három lakóépület felújítása is megkezdődött. A Munkácsy utca 3. északi oldalán és végfalain homlokzati szigetelést, a Haszkovó utca 12-ben a három lift teljes cseréjét és akadálymentesítését, míg a Haszkovó utca 18. északi és keleti oldalának homlokzati szigetelését végzik el. A programban érintett Haszkovó utca 16. felújítása szeptemberben indulhat meg, ismertette a részleteket az ügyvezető. A négy épületben összesen ezeregyszáz lakás érintett a felújításokban.

A Smaragdváros projekt 1,2 milliárd forintos beruházássorozatot csaknem 100 százalékban az Európai Unió finanszírozza. A program valamennyi elemének befejezése a jövő év júniusában várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!