Veszprém

2015.04.18. 10:14

Átadták a vizes élővilágot bemutató projektet a Veszprémi Állatkertben

Veszprém - Átadták a borjúfókákat és pápaszemes pingvineket bemutató látványmedencéket és építményeket szombaton a Veszprémi Állatkertben.

Szám Dorottya

A részben európai uniós, részben kormányzati forrásokból megvalósuló projekt átadásán Navracsics Tibor, az EU kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa és Porga Gyula, Veszprém polgármestere méltatta az állatkerti fejlesztést, mely a város, illetve a régió meghatározó turisztikai látványossága.

– A Veszprémi Állatkert egy olyan fejlesztési program közepén van, amelynek köszönhetően megkockáztatható a kijelentés, miszerint Közép-Európa, sőt talán Európa egyik legszebb és leglátványosabb állatkertje lesz – fogalmazott Navracsics Tibor az ünnepélyes átadáson.

 

A fókák és pingvinek tartását és bemutatását lehetővé tevő projekt hiánypótló, hiszen a Veszprémi Állatkertben még soha nem volt látható ilyen jellegű attrakció. A borjúfókák víz alatti élete a 250 négyzetméteres, 320 köbméteres medence üvegfalán keresztül tekinthető meg, a parti szakaszon pedig látványetetések közben csodálhatóak meg az állatok. A négy borjúfóka német, francia és magyar állatkertekből került Veszprémbe. A pingvinek 90 köbméteres medencéjébe három méter széles üvegfalon keresztül tekinthetnek be a látogatók, a kifutó száraz részén búvó- és költőhelyek is létesülnek. A 16 pápaszemes pingvin angol és francia állatkertekből költözhetett Veszprémbe a fajkoordinátor ajánlására azzal a céllal, hogy itt szaporodhasson ez a különleges madárfaj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!