Veszprém

2015.03.29. 09:51

Aktuális kormányhivatali információk: változások az aktívkorúak ellátásában

A települések jegyzőitől a Veszprém Megyei Kormányhivatal járási hivatalaihoz került az aktívkorúak ellátásával kapcsolatos ügyek intézése.

Napló-információ

2015. március 1-jétől az aktívkorúak ellátásával kapcsolatos ügyek intézése – foglalkoztatást helyettesítő támogatás, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, korábbi nevén rendszeres szociális segély – a jegyzőktől a Veszprém Megyei Kormányhivatal járási hivatalaihoz került – tájékoztatta lapunkat Takács Szabolcs kormánymegbízott.

A feladat átadás-átvétele a megyében zökkenőmentesen zajlott. A járási hivatalok március 1-jétől fogadják be és dolgozzák fel a régi és új kérelmeket. Kollégáink március 5-ig valamennyi ügyfelet írásban értesítettek a hatáskör változásról és az ügyintézéshez szükséges legfontosabb tudnivalókról.

Az ellátások igénylése, kérelmek benyújtása jellemzően személyes ügyintézéssel történik. A kérelmek benyújthatók a kérelmező lakcíme szerint illetékes járási hivatalban, kormányablakban, a kérelmezőt álláskeresőként nyilvántartó munkaügyi kirendeltségen, a településeken helyben átadhatók a járási hivatalok települési ügysegédeinek, de benyújthatók a lakcím szerinti illetékes települési önkormányzat polgármesteri, illetve közös önkormányzati hivatalában is.

A kormányhivatal első alkalommal a március havi ellátást folyósítja az ügyfelek részére, annak megfelelően, hogy ki hova (bankszámlára vagy lakcímre utalással) kérte.

A közelgő húsvéti ünnepekre való tekintettel a kormányhivatal gondoskodik arról, hogy a március hónapra járó ellátás összegét valamennyi ellátott még az ünnepek előtt megkapja, biztosította lapunkat Takács Szabolcs kormánymegbízott.

A hajléktalan ellátottak március havi ellátását – a vonatkozó jogszabály értelmében –nem a Veszprém Megyei Kormányhivatal, hanem Budapest Főváros Kormányhivatal IX. Kerületi Hivatala folyósítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!