Várpalota

2015.03.03. 17:53

Kétszer is átadták az új autót a várpalotai polgárőröknek

Várpalota – Új szolgálati gépjárművet vehetett át az országos egyesület elnökétől kedden a Várpalota Városi Polgárőrség. Az ügy pikantériája, hogy a gépkocsit a múlt héten a Jobbik is átadta a palotai polgárőröknek.

Szabó Péter Dániel

– Az Országos Polgárőr Szövetség még az év elején, a költségvetés összeállításakor döntött úgy, hogy támogatja azokat az egyesületeket, ahol az előrelépés érdekében technikai fejlesztésre van szükség.  Ugyan a várpalotai egyesület működése közepesnek mondható, ám bízunk benne, hogy a használt, ám jó állapotban lévő gépkocsi révén hatékonyabbak lesznek a járőrszolgálatok és a közbiztonság is tovább javulhat – mondta el Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke kedden a várpalotai Tési-dombon, a helyi polgárőrség bázisa előtt, majd átadta az autó kulcsát Nyitrai Bélának, a várpalotai egyesület elnökének. Túrós András egyben bejelentette, 100 ezer forintos rendkívüli támogatást ítéltek meg az idei évre várpalotai polgárőrségnek, az erről szóló okiratot a helyszínen alá is írták a felek.

Túrós András, az ország szövetség elnöke (jobbra) szerint a létszám bővítésére van szükség a várpalotai polgárőrségnél
(Fotó: Szabó Péter Dániel)

Talabér Márta polgármester az ünnepségen elmondta, nagy lehetőség a gépkocsi a reményeik szerint megújulás előtt álló várpalotai polgárőrségnek. Amennyiben ugyanis szervezettebb lesz az egyesület, úgy a várostól is nagyobb támogatásra számíthatnak.

Csányi Zoltán rendőr alezredes elmondta, várpalotai rendőrkapitány elmondta, a város közbiztonságát csak egy aktív, jól működő polgárőrséggel együtt tudják biztosítani. A hatékony együttműködés a várpalotaiak érdeke, épp ezért az új gépkocsival több szolgálatot vár el a polgárőröktől.

Túrós András adja át a gépkocsi kulcsát Nyitrai Bélának, a Várpalotai Városi Polgárőrség elnökének

Az ügy pikantériája, hogy a gépjárművet a múlt hét végén egy sajtótájékoztató keretében már átadta a polgárőrségnek Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője és Galambos István, a párt várpalotai elnöke. Az átadáson elhangzott: a 2015. évi költségvetéshez módosító indítványt nyújtott be Kepli Lajos, hogy a Balatonalmádiban és Várpalotán működő polgárőr egyesületek állami forrásból kaphassanak gépjárműveket.

Az indítványokat elutasították, ezért Kepli Lajos írásbeli kérdésben fordult a belügyminiszterhez, melyben érdeklődött az elutasítás okáról. A válaszban Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, egyben az érintett térség országgyűlési képviselője jelezte, hogy az Országos Polgárőr Szövetség kiemelt figyelmet fog fordítani a balatonalmádi és várpalotai polgárőr szervezetek gépjármű-beszerzési igényére.

Kepli Lajos országgyűlési képviselő (jobbra) adja át az autó kulcsát a Jobbik múlt heti sajtótájékoztatóján Nyitrai Bélának, a Várpalotai Városi Polgárőrség elnökének. Balra Galambos István önkormányzati képviselő, a párt helyi elnöke

Így is történt. Mintegy két héttel ezelőtt Balatonalmádiban Túrós András, az OPSZ elnöke, Kovács Imre, a megyei polgárőr szövetség elnöke és Keszey János, Balatonalmádi polgármestere adta át a gépkocsit a helyi polgárőrségnek.

Várpalotán mindez nem így történt. Sem az OPSZ elnöke, sem a Várpalotai Rendőrkapitányság képviselője, sem a város vezetői nem voltak ott az első átadáson. – A Várpalotára szánt autót lehozták a budapesti központból, ám az időpont ügyében nem történt egyeztetés velünk, így én nem is tudtam az elmúlt heti átadásról. Mi erre a hétre készültünk, el is jöttünk hivatalosan átadni a gépjárművet a várpalotai egyesületnek – mondta el kérdésünkre Túrós András, az OPSZ elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!