Tapolca

2014.04.22. 13:27

Beszakadt a Tavasbarlang épülő látógatóközpontjának födéme

Tapolca - Aggódó járókelők értesítették a közelben dolgozó munkatársunkat kedden déli tizenkét óra előtt arról arról, hogy a Tavasbarlangnál épülő látogatóközpont födéme beszakadt.

Szijártó János

A helyszínen az egyik szemtanú arról számolt be, hogy a folyékony betont öntötték be a födém szerkezetébe, amikor az a súlyt alatt megroppant és beszakadt. Az eset következtében - információink szerint - személyi sérülés nem történt, ezt a mentőszolgálat ügyeletese is megerősítette. Annyi látszott az utcáról, hogy a betont tartó acélháló-szerkezet az eset után függőágy alakot formázott, az alatta lévő munkásokhoz viszonyítva derékmagasságig hajlott le. Szerencsére senki nem tartózkodott a roppant súly alatt, így a lezúduló beton és törmelék nem okozott nagyobb bajt. Az építkezés a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatósága megbízása nyomán a földalatti világot bemutató látogatóközpont megvalósítását szolgálja, 299 millió 997 ezer uniós támogatással, turisztikai szolgáltatások fejlesztése címén.

Járókelők értessítették munkatársunkat arról, hogy a födém megroppant a beton súlya alatt  (Fotó: Szijártó János)


Dr. Kopek Annamária, a Nemzeti park osztályvezetője munkatársunkat és így a szemtanúkat, valamint a közelben lakókat is megnyugtatta, kisebb műszaki hiba történt csak, ami bármely építkezésen előfordulhat. Természetesen az esetet kivizsgálják, de az már most is biztosnak tűnik, hogy a látogatóközpont augusztusra tervezett megnyitása tartható lesz. A kivitelezővel harmonikus a Nemzeti park kapcsolata, hetente tartanak koordinációs egyeztetéseket, a felmerülő hibákat orvosolják. A barlang látogatóit egyébként már a múlt hét óta fogadják, az építési területtől biztonságosan elkülönített bejárattal.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!