Szigliget

2014.10.25. 13:24

Süllőfesztivál hagyományokkal

A négy napos Süllőfesztivál szombati programjaira végre megkegyelmeztek az égiek és még a nap is kisütött.

Tóth B. Zsuzsa

Két napos kegyetlen idő után rá is fért az előadókra, vendéglátókra, vásározókra és fesztiválozókra a szebb idő, igaz, az esőben is kitartottak sokan.

A Szigligeti Turisztikai Egyesület szervezésében az egész hosszú hétvégén mulathattak, bepillanthattak a hagyományőrzésbe az érdeklődők. Volt honfoglalás-kori életmód bemutató, különböző harcművészetekből ízelítő, élő történelem óra.

A péntek Szentes város napja volt, de a Szigligeti Gyöngyvirágok néptánccsoport, és a Pengető citerazenekar is fellépett a Creative Sound System koncert előtt.

Juha Gyula, becenevén Oszi bácsi keszegsütödéjében ilyenkor süllő készül (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Szombaton Kamonkő túra indult, délben jó ebédhez szólt a nóta az Esterházy Fesztivál zenekarral, aztán délután már tele lett a strand. Rosta Géza gyermekműsorral várta a kicsiket, fellépett a Kalimutu Jazz Band, cigány táncokkal érkezett a Kinizsi Táncegyüttes. Nyári Károly és lányai, Nyári Aliz és Edit koncertje zárta a napot, vasárnap pedig déltől jó ebédhez szól a nóta újra, fellép a Főnix Együttes, a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar és 15 órakor a program zárásaként Fonográf Emlékzenekar ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!