Sümeg

2014.09.11. 18:30

Bemutatjuk a városok polgármesterjelöltjeit: Végh László

Sümeg - Öten pályáznak a polgármesteri pozícióra a városban, a Napló most Végh Lászlót, a Fidesz -KDNP jelöltjét mutatja be.

Tóth B. Zsuzsa

Végh László szerint az utóbbi időszak híreiben Sümeg és térsége úgy szerepelt, mint hátrányos helyzetű kistérség, kevés ipari vállalkozással, nagy munkanélküliséggel. A helyzet változtatására jó esélyt lát. Optimizmusa Sümeg adottságainak és annak köszönhető, hogy a megfelelő pillanatban egy tettre kész, a változás igénye iránt elszánt csapat állt mellé. Biztos abban, hogy az új uniós fejlesztési ciklusban sikerül forrásokat szerezni. A város és a térség legnagyobb problémája az ipar fejletlensége, a kevés munkahely. Úgy véli, a kormány újraiparosítási programjának kiváló terepe lesz ez a vidék.

Végh László a Fidesz KDNP polgármesterjelöltje Sümegen (Fotó: archív)

Sümeg a turizmusáról ismert egész Európában. Ezen a téren kimagasló adottságokkal rendelkezik, de ezt nem használták ki szerinte megfelelően. Nem a kiválóan működő várra gondol, hanem a barokk belvárosra, a földtani turizmusban rejlő lehetőségekre, a vallási turizmusra, hiszen hazánk egyik legismertebb Mária-kegyhelye a városban található. Azt szeretné, ha már jövőre élettel telne meg a belváros, színvonalas rendezvények követnék egymást májustól októberig, és a püspöki palotát a keszthelyi Festetics-kastélyhoz hasonló, a városnak hasznot termelő látványossággá fejlesztenék. A város élhetőbbé válásához az egyik legsürgetőbb feladat a csapadékvíz problémájának megoldása, a belváros parkolási gondjainak megszüntetése. Oktatási és szociális intézményeikre, az idősekre, egyesületeikre és a városi sportéletre is több gondot és több anyagi erőforrást kell fordítani. Úgy véli, a célok elérhetők felelős gazdálkodással, sikeres pályázati tevékenységgel és összefogással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!