Sport

2014.08.28. 12:30

VESC: új alapokat szeretnének lerakni

Veszprém - Tizenegy évnyi élvonalbeli szereplés után a Veszprémi Egyetem SC női röplabda alakulata az új évadban már az NB II-ben indul. A csapat a régi, de a tréningeket Mustos István vezeti mostantól.

B. Virág Rita

- Szeretnénk új alapokra helyezni a veszprémi női röplabda sportot. Ennek érdekében mindent megtettünk azért, hogy együtt tartsuk a tavaly, az NB I-ből kiesett garnitúrát. Fontos hír még, hogy a szakmai munka vezetésével Mustos Istvánt bíztuk meg - foglalta össze a történteket Bácskai Sándor, a VESC szakosztályának vezetőségi tagja.

Bácskai Sándor hozzátette, Mustos edző nemcsak a felnőttek, hanem a juniorok és ifik gyakorlásait is irányítja, míg a serdülőkért a klub egykori játékosa, Vukov Gabriella felel majd.

A klubnál igyekeztek együtt tartani az NB I-ből kiesett garnitúrát (Fotó: Penovác Károly)

- Csak a juniorok versenyeztetése kötelező, de mi pluszként vállaltuk a serdülők indítását is - a csapatot az Országos Serdülő Bajnokságba (OSB) neveztük be. Szeretnénk az általános iskolák képzési rendszerét is felfrissíteni, egyelőre öt intézményben dolgozunk, tartunk edzéseket a fiataloknak, a Báthory, a Padányi, a Botev, a Cholnoky és a Deák iskolákban - mondta el Bácskai Sándor.

A VESC célja egyelőre a stabil szereplés, de mint azt Bácskai Sándor hozzátette, három-négy éven belül mindenképpen szeretnének feljebb lépni, és újra az élvonalban szerepelni.

A VESC szeptember 20-án a serdülő korosztálynak, míg egy héttel később, 27-én a felnőtteknek szervez felkészülési tornát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!