Sport

2015.02.23. 12:15

NB I/B: Végre füredi siker, értékes pontot szerzett a Veszprém

Végre nyert a Balatonfüred, újabb értékes pont a Veszprémnek, a Várpalota viszont tartalékosan kapott ki a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Csurgó U23 -Veszprém U23

26:26 (13:13)

Csurgó, 100 néző. V.: Arnold, Kosztend. MKB-MVM Veszprém U23: CSIKI - Fekete 2, Tomic 7, Schmid 2, Szeitl 3, PÓCZ NAGY 8, Varjú. Csere: Rózsavölgyi, Kisék M. (kapus), Sztárai 2, Tóth 2, Molnár B., Szűcs, Dávid, Karajz, Márton. Edző: Pinizsi Zoltán.

Hétméteresek: 7/3, ill. -.

Kiállítások: 2, ill. 12 perc.

A veszprémiek előző két mérkőzéséhez hasonlóan, most is szorosan alakult a Csurgó elleni bajnoki. A vendégek a hajráig biztosan vezettek, tíz perccel a vége előtt még néggyel, két perccel a lefújás előtt pedig kettővel is vezettek. A véghajrában azonban rossz döntéseket hoztak, s hiába volt kezükben a találkozó, végül nem tudták bebiztosítani a győzelmet. Pinizsi Zoltán edző kissé bosszúsan meg is jegyezte, hiába szereztek egy pontot, némi hiányérzet azért maradt benne a társaság teljesítményét illetően.

Vecsés -VBSK

27:22 (14:11)

Vecsés, 200 néző. V.: Buza, Cseszregi. Várpalotai Bányász SK: Lakatos - Tolnai 2, MAZÁK 11 (6), Soha 1, Szabó P. 1, Seck, Galambos 2. Csere: Szász (kapus), Tokaji 2, Németh, Vörös 3. Edző: Kaló Sándor.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 6/6.

Összeszedetten kezdett a VBSK, 6:2-re, majd 9:7-re is vezetett. A Vecsés valami elszakadt,védelme egyre jobban összeállt és a félidő hátralévő részében már nála volt az irányítás, sőt a játékrész végére megnyugtató előnyt szerzett (14:11). A folytatásban a Palota elkészült erejével, minden egyes gólért meg kellett harcolnia, hiányoztak Putics átlövései. A jobb erőkből álló hazaiak biztosan szerezték meg a két pontot a tartalékos VBSK ellen.

A balatonfüredi fiatalok hazai pályán jó játékkal verték meg a tavaly még NB I-es Győrt
Fotó: Archív/Penovác Károly

BKSE U23 -SZESE Győr

23:18 (13:10)

Balatonfüred, 250 néző. V.:Csányi, Zörgő. BKSE U23: GYŐRI - Déber 2 (1), Pordán 3 (1), VASVÁRI, Csépányi, TÖRTELI 12, Lestál. Csere: Kiss, Schneider (kapusok), KERESZTES 3, Nemes 1, Deák, Kátai 2, Gonzales, Vizi. Edző: György László.

Hétméteresek: 3/2, ill. 7/5.

Kiállítások: 18, ill. 14 perc.

Bátor, felszabadult játékkal indította a mérkőzést a füredi csapat, ennek köszönhetően elhúzott 7:3-ra. A tavaly még NB I-es Győr összeszedte magát, felzárkózott (7:5), de megint a balatoniakon volt a sor. A félidő hajrájában is a fürediek voltak agilisabbak. Szünet után is a Füred dominált, s még az sem vetette vissza, hogy 16:10 után nyolc percig egyetlen gólt sem ért el. Utána viszont beindultak a hazaiak és magabiztos játékkal, könnyű gólokkal szerezték meg a győzelmet és a két pontot.

A Vác vezeti az NB I/B-s táblázatot

Tizenhat forduló után a Vác 28 ponttal vezeti a mezőnyt. A Veszprém megyeiek közül a Balatonfüredi KSE U23 a nyolcadik helyen áll 13 ponttal, de épp ugyanennyit gyűjtött az MKB-MVM Veszprém U23-as alakulata is. Utóbbi viszont gyengébb gólaránya miatt a kilencedik. A Várpalota vészesen halad a kiesés felé, öt pontjával az utolsó, a tizennegyedik helyet foglalja el.

György László tanítványai első tavaszi győzelmüknek örülhettek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!