Sport

2014.12.08. 16:45

Száztizenöten álltak rajthoz a Mikulás-ralin

Veszprém - A rossz idő ellenére is sikeres versenyen vannak túl a tizennyolcadik Mikulás-rali szervezői.

Heffler Péter

Bár a Mikulás szombaton jött a gyerekekhez, azonban az autózás szerelmeseinek az igazi ajándék vasárnapra maradt, amikor is a tizennyolcadik Mikulás-rali résztvevői összemérték lóerejüket.

Összesen száztizenöten adták le a nevezésüket a versenyre, ahol a sufnituning Ladától kezdve a bivalyerős Mitsubishiken át a rali-világbajnokság egykori és mostani uralkodó típusainak számító autókig, így például egy háromszázharminc lóerős Skoda Octavia WRC-ig minden megtalálható volt a rajtlistán. Az időjárás nem volt túl kegyes, aminek következtében volt, ahol sártengerré változott a pálya, mégis a verseny szinte percre pontosan lezajlott és több ezren kíváncsiak voltak a dagonyára. – Özönvizet hozott a Mikulás – kezdte Lakatos Róbert főszervező. – Az elmúlt években volt már verseny ragyogó napsütésben, mínusz tizennégy fokos hidegben, orkán erejű szélben, most pedig az angol RAC-Rallye-hoz hasonlító körülmények közepette, hatalmas sárban. Azonban még azoknak a versenyzőknek is tetszettek az extrém körülmények, akik műszaki hiba miatt nem értek célba – árulta el Lakatos Róbert.

Az abszolút győzelmet Bútor Róbert (navigátora: Holczer Dániel), szerezte meg Mitsubishi Lancer EVO X-esével, míg a Veszprém megyei versenyzők közül Páhi Csaba (Rezgő Erik) Toyota Corolla GT-jével a harmincnegyedik, Pathy László (Kosár Attila) Volkswagen Golf VR6-osával a harmincötödik, Vass Károly (Szabó Lajos) Lada 21013-asával a harmincnyolcadik, míg Osváth Balázs (Réthalmi Tímea) Lada 2107-esével a negyvenkilencedik helyen ért be.

– Ahogy a rali nem egy egyszemélyes sportág, mivel a pilóta mellett ül a navigá-tor, mögöttük pedig áll egy csapat, úgy a rendezés is több emberen múlik – köszönte meg Lakatos Róbert főszervező az idei Mikulás-ralit csapatának, akikkel reméli, hogy jövőre ugyanígy, ugyanitt.

1995-ben így indult a Mikulás-rali

– Bevallom, amikor megfogant az ötlet, nem hittem benne, hogy nagy érdeklődés lesz a Mikulás-rali iránt – mondta a kezdetekről Lakatos Róbert szervező. – A verseny megrendezésének ötlete még édesapámé, Lakatos Lajosé volt. Akkoriban már október elején véget ért a raliidény, az ötlet alapján pedig a hosszú szünet ideális alkalmat kínált egy versenyre – tette hozzá Lakatos Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!