Sport

2015.03.20. 15:40

Pápa-Nyíregyháza: Háromesélyes meccs várható

Az ellenfél vezetőedzőjének személye miatt kissé pikáns mérkőzés vár szombat délután a Lombard Pápára, amely a Nyíregyházát fogadja a labdarúgó NB I 21. fordulójában.

Polgár Tibor

Mint ismert, a bakonyaljaiak Mátyus János irányításával kezdték meg szereplésüket a 2014/2015-ös pontvadászatban. A szezonkezdet előtt a hazai sportsajtó által biztos kiesőként emlegetett Lombard remekül rajtolt a bajnokságban, ám a 6. forduló után, szeptember elején Mátyus váratlanul felállt a kispadról. Aztán október 20-án – ugyancsak általános meglepetést okozva – a Nyíregyháza szakvezetője lett, most pedig ellenfélként visszatér Pápára, NB I-es vezetőedzői debütálásának színhelyére.

Persze a Lombardnál sem állt meg az élet: tavaly év végén Lengyel Ferencet nevezték ki a csapat élére, aki télen jelentősen átalakította a játékoskeretet. Az idei eddigi három bajnokijukon négy pontot szereztek a pápaiak, de talán ennél is fontosabb, hogy egyre inkább látszódik az új tréner keze nyoma az együttesen. A sárga-feketék vezetőedzője megkeresésünkre úgy fogalmazott: az előző három találkozójuk alapján úgy ítéli meg, mindegyik csapatrészben sikerült fejlődniük, javulniuk.

Frizoni pontos beadásaira ezúttal is számítanak majd a csapattársak és a Lombard szurkolói (Fotó: Penovác Károly)

– Biztató, hogy az előző két meccsen megóvtuk a kapunkat a góltól, miközben négy pontot szereztünk. Bízom benne, hogy a Nyíregyháza ellen sem rezdül meg a hálónk, és hazai pályán ismét eredményesek leszünk – nyilatkozta a Naplónak Lengyel Ferenc. Hozzáfűzte, nehéz megmondani, hogy melyik csapat az esélyese a mai összecsapásnak, mivel a nyírségiek eléggé átalakultak a télen és sokat erősödtek. – Kissé kiszámíthatatlannak érzem őket, ezért óvatosnak kell lennünk velük – hangsúlyozta a pápaiak szakvezetője, aki sérülés miatt nem számolhat Yannick, Ahodikpe, valamint Vankó játékával.

A szombaton 16 órakor kezdődő mérkőzés előtt a Lombard Pápa a tabella 12. helyén található 18 ponttal, míg a Nyíregyháza egy pozícióval feljebb helyezkedik el a táblázaton. Azonban a két csapat között mindössze egyetlen pont a különbség, így Szűcs Lajosék egy győzelemmel megelőznék riválisukat.

 

Segítenek a súlyos beteg focistának

A Zalaegerszegi TE U14-es csapatának tizennégy éves tehetségénél, Horváth Krisztofernél nyirokmirigyrákot diagnosztizáltak az orvosok. A hazai sporttársadalom azonnal összefogott, hogy a fiatal labdarúgó gyógykezelését segítsék és támogassák. A nemes ügyhöz a Lombard Pápa is csatlakozott: a bakonyaljaiak által Krisztofer kezelésére felajánlott és összegyűjtött pénzösszeget jövő héten juttatják el a súlyos beteg fiú családjához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!