Sport

2015.03.27. 19:04

Majdnem csodát tettek: a Balatonfüredi KSE tetemes hátrányból zárkózott fel

Balatonfüred, Tatabánya - Majdnem csodát tett a Balatonfüredi KSE, amely kilencgólos hátrányból állt fel a Tatabánya otthonában pénteken a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Tatabánya -BKSE

23:20 (16:8)

Tatabánya, 900 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki. Grundfos Tatabánya KC: PAUL - Juhász Á., BODÓ 9, Mousavi 1, DIAZ 4, Harsányi 4 (2), BOSKOVIC 4 (1). Csere: Pásztor, Vaskó, Boros, Nagy, Katzirz 1, Törő, Mazák, Dénes, Gábor. Edző: Vladan Matic. Balatonfüred KSE: Székely - IVÁNCSIK 4 (1), Grigoriev 1, SZÖLLŐSI 4, JUHÁSZ 3, Bóka 2. Csere: Borbély (kapus), Gerdán, Németh, Győri, VILOVSKI 4, Vasvári, Ligetvári, Gábori, Faluvégi 2, Kovacsics. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 2/1.

A vendégek nem a legjobb előjelekkel látogattak a közvetlen rivális otthonába, hiszen sérülés miatt két fiatal válogatott játékos, Zdolik Bence, illetve Bánhidi Bence sem állt rendelkezésre.

Uros Vilovski (balra) négy gólt szerzett, de a BKSE veszített
Fotó: Penovác Károly

A mérkőzés első gólja Bóka Bendegúz nevéhez fűződött, de gyorsan jött a válasz és a hazai csapat azonnal átvette az irányítást, 8. perc: 5:1. Hiába kért időt Csoknyai István, a különbség hat találatra nőtt. Később sem változott a helyzet, a BKSE 16 perc játék után még csak három gólnál járt, míg a Tatabánya tíznél tartott.

Paul jól védett és a Füred képtelen volt felzárkózni, a szünetben nyolccal vezettek a vendéglátók. A pihenő után sem csökkent a különbség, 40. perc: 19:10. Bóka, Juhász és Vilovski góljaival zárkózott a BKSE, de tíz perccel a vége előtt még héttel vezetett a Tatabánya.

A hajrában aztán majdnem csodát tett a remekül védekező balatonfüredi csapat, amely Szöllősi vezérletével a végére kettőre (22:20) csökkentette hátrányát, de egyenlítenie aztán sajnos nem sikerült.

Csoknyai István: - Nagyon elrontottuk az első félidőt. A folytatásban mindent egy lapra feltéve próbáltunk visszajönni, ez sikerült, de a végjátékot nem tudtuk jól megoldani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!