Sport

2014.08.12. 12:25

Szerdai rajt a kupában

Az NB II-es Soroksár SC vendégeként lép pályára a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapata szerdán 17 órától a Magyar Kupa 2014/2015-ös kiírásának első fordulójában.

Polgár Tibor

Mint ismert, az első számú kupasorozat lebonyolítása megváltozott az előző idényekhez képest, ugyanis az NB I-es és a másodosztályú csapatok már az első fordulóban bekapcsolódnak a sorozatba.

A Lombard Pápának az NB II-be feljutott Soroksár otthonában kell kivívnia a továbbjutást.

– Egyértelműen mi vagyunk a párharc esélyesei. Ugyanakkor – ahogy a mondás tartja – a futballban bármi megtörténhet, különösen egyetlen mérkőzésen. Számtalan példa bizonyítja, hogy a gyengébb csapat meglepheti az erősebbet, ezért nagyon oda kell figyelnünk a meccsre, és maximumot kell nyújtanunk a Soroksár ellen – hangsúlyozta lapunknak Mátyus János, a Lombard Pápa vezetőedzője.

Megtudtuk tőle, néhány helyen változtat majd a bajnokságban jól muzsikáló kezdőcsapaton, így minden bizonnyal lehetőséget kap a bizonyításra egy-két fiatal, eddig kevesebbet játszó futballista.

A bakonyaljaiak fiatal mestere szerencsés helyzetben van, mivel korábbi edzői munkássága során, a REAC trénereként többször szembekerült a Soroksár SC-vel, jól ismeri tehát a fővárosi foci-klubot.

– Most már NB II-es szinten is jó csapatot alkotnak, korábbi nagynevű játékosok – például Lisztes Krisztián vagy Farkas Attila – mellett rengeteg tehetséges fiatal erősíti a keretüket. Tovább kell jutnunk, ez nem lehet kérdés. Sosem számszerű végeredményben gondolkodom, hanem elsősorban azt szeretném, hogy a csapatom meg-őrizze az eddig mutatott kiváló hozzáállását, mentalitását, tisztességes helytállását. Ha ez megtörténik, akkor ki fog jönni a két csapat közötti különbség – fogalmazott Mátyus János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!