Sport

2014.12.13. 15:48

Lili a hatodik helyre tornázta fel magát

Vidám, magabiztos, nyitott tini Jánosi Lili. A Bródy gimnázium nyolcadik osztályosa november közepén eddigi sportpályafutása legmagasabb pontszámával hatodik helyezést szerzett a Magyar Kupa országos fordulóján Budapesten basic UP ll. női egyéniben.

Tisler Anna

Lilitől megtudtuk, hat éve sportol, két éve tagja a Krütznerné Vida Veronika edző által vezetett Forma Fitt SE aerobik csoportnak. Hetente háromszor vesz részt két órás edzésen.

A versenyekre készülés, az utazás, az egész napos versenyek sok időt elvesznek, de nem megy a tanulás rovására. A sport megtanította őt arra, hogy maximálisan figyeljen arra, amit csinál, így a házi feladat készítése közben sem kalandozik el a figyelme. Megtapasztalta az edzéseken azt is, hogy nem szabad elkeseredni, feladni, azt gondolni, ez nekünk úgysem megy. Addig kell gyakorolni, próbálkozni, amíg jó lesz.

Jánosi Lili (Fotó: Tisler Anna)

- Ha kimarad egy mozdulatsor a sportban, vagy egy lecke a tananyagban, már nem tudunk megfelelően tovább haladni – fogalmazta meg Lili.

Az egyesületből több csapat is részt vett a bajnokságon, amelyek tagjai szintén bekerültek a  legjobbak közé.

Krütznerné Vida Veronikától megtudtuk, a csapatban példaként tekintenek a sikeres sportolókra. Lili már példakép, sikere a többieket is jobb teljesítményre ösztönzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!