Sport

2015.01.30. 19:10

A kiesés ellen harcoló Cegléd jobb volt

Cegléd, Balatonfüred - Tét nélkül, de esélyesként szenvedett vereséget a Balatonfüredi KSE péntek este idegenben a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Cegléd -BKSE

29:26 (12:13)

Cegléd, 500 néző. Vezette: Bán, Szloska. Ceglédi KK: Bősz PERISIC 8 (2), ORSZÁGH 4, Tóth N. 3, LEPSÉNYI 5, Antal 1, Bíró 1. Csere: BARTUCZ (kapus), Hódi 2, Egyed, Sipeki, TAKÁCS 5. Edző: Kökény István.

Balatonfüredi KSE: Székely GÁBORI 3, Grigoriev 4, Juhász 2, Faluvégi 3 (2), Bánhidi 3, Kovacsics 2. Csere: Komendánt (kapus), Gerdán, Németh, GYŐRI 6 (3), Kis, Vilovski 2, Vasvári. Edző: Csoknyai István. Kiállítások: 12, illetve 8 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 7/5.

Újabb idegenbeli mérkőzéssel folytatta szereplését a Balatonfüredi KSE az NB I-es pontvadászat alapszakaszában. A sérülések, betegségek sújtotta fürediek (a meccs előtt Szöllősi és Iváncsik betegedett meg, Ligetvári pedig feliratkozott a sérültek listájára) ezúttal is komolyabb tét nélkül léptek pályára, hiszen már bebiztosították helyüket a felsőházban, míg a kiesés ellen küzdő hazaiak számára nagyon fontos volt a pontok sorsa.

A Balatonfüredi KSE (a labdával Uros Vilovski) meglepetésre nem bírt a ceglédi együttessel Fotó: Penovác Károly

Győri góljával kezdődött a találkozó, de a vendégek nem vezettek sokáig. Sőt a negyedik percben 3:1-et mutatott az eredményjelző. Ezután a Füred percei következtek, Grigoriev egyenlített, majd háromgólos előnyt dolgozott ki a Balaton-parti alakulat.

A Ceglédnek a 24. percben sikerült egyenlítenie, Lepsényi egalizált, 9:9. A folytatásban kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán. A szünetre a vendégek vonulhattak előnnyel, annak ellenére, hogy a hajrában Faluvégit és Bánhidit is kiállították két percre a játékvezetők.

A pihenőt követően folytatódott a szoros csata, amelyben nem sokkal később a hazaiak felé billent a mérleg nyelve. A 42. percben egy füredi hiba után 17:15-re vezetett a Cegléd, amely sikeresen tartotta előnyét. A Csoknyai-csapat csak futott az eredmény után, 50. perc: 22:20.

Vérszemet kapott a vendéglátó együttes, amelyben Bartucz kapus remek teljesítményt nyújtott, támadásban pedig Perisic játszott kiemelkedően. A ceglédiek ötre növelték előnyüket (55. perc: 26:21), s a BKSE-ének már nem volt tartása visszajönni a meccsbe. A végére Bánhidi rázta meg magát, azonban ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. A fürediek a múlt heti orosházi vereség után Cegléden is kikaptak. Tét nélkül, de esélyesként.

Csoknyai István: - Az első félidő úgy alakult, ahogy szerettük volna, a folytatásban azonban sokat hibáztunk védekezésben.

A Balatonfüred KSE ma ismét pályára lép. A csapat pénteken nem is tért haza Ceglédről, hanem Mezőkövesdnek vette az irányt. Szombaton az MKC otthonában Magyar Kupa találkozó (18.00) vár Székely Mártonékra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!