Sport

2014.08.01. 17:39

Futsal: Berettyó lesz a Veszprém ellenfele

A bajnokcsapat ellen játssza következő edzőmérkőzését a megyeszékhely NB I-es futsalcsapata.

Horváth Gábor

Az előző szezonban nagy csatát vívott egymással az 1. FC Veszprém és a Berettyóújfalu. A két gárda az elődöntőben csapott össze és a bakonyiak alaposan megizzasztották a komolyabb erőt és rutint képviselő alföldieket, akik végül nehezen kivívott hazai sikerekkel (a két berettyóújfalui siker között Veszprémben büntetőkkel az 1. FCV nyert) léptek tovább a fináléba.

A Berettyó később némi meglepetésre két vállra fektette a címvédő Győrt és bajnoki aranyérmet szerzett, a veszprémiek alulmaradtak a bronzcsatában.

A magyar bajnok a Bajnokok Ligája küzdelmeire készül, a némileg átalakult Veszprém pedig a honi pontvadászatra igyekszik a lehető legjobb formába lendülni. A két együttes augusztus 5-án, kedden játszik edzőmeccset egymás ellen a Március 15. úti sportcsarnokban.

A bakonyiaknak ez lesz az idei nyár második felkészülési meccse, az elsőn Madarász János tanítványai a Ferencvárossal találkoztak.

Az 1. FCV több játékost is igazolt a bajnoki szünetben. Az FTC elleni találkozón mutatkozott be Vas Ádám, akit Székesfehérvárról igazoltak a bakonyiak. Érkezett Németh Péter, a 33 esztendős futsalos korábban 78 alkalommal volt magyar válogatott. A rutinos játékos az Aramis együttesétől (az előző idényben a fővárosiak győzték le a bronzért folytatott küzdelemben a Veszprémet) érkezett. A harmadik idei igazolás, Bánfalvi Balázs Szombathelyről tette át a székhelyét Veszprémbe. A Veszprém FC USE-vel kötött megállapodás keretében a futsalosokhoz került a fiatal Cseh Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!