Sport

2014.12.20. 18:11

Ezt is behúzta - Rédli országos bajnok lett

Tapolca – Országos bajnoki címet szerzett a tapolcaiak válogatott párbajtőrözője, Rédli András, akinek majdnem összes klubtársával meg kellett küzdenie a budapesti viadalon. A tapolcaiak közösen, csapatban ezüstéremig jutottak.

Horváth Gábor

Pályafutásában először lett országos egyéni bajnok a felnőttek között Rédli András, aki világbajnoki és Európa-bajnoki cím után gyűjtötte be a hazai díjat.

Népes mezőny (125 fő) gyűlt össze a párbajtőrözők országos egyéni bajnokságán, és a tapolcai Sz-L Bau Balaton Vívóklub sportolói is szép számmal képviseltették magukat. Nemcsak szép számmal indultak, hanem remek eredményekkel öregbítették klubjuk hírnevét.

A legjobb balatonos, Rédli András a papírformának megfelelően magabiztosan menetelt, Halla Gergelyt 15:4, Serra Bendegúzt 15:3 arányban győzte le. Az idei Eb aranyérmesének ezután még négy meccset kellett vívnia, ebből háromszor klubtársa ellen lépett pástra.


Rédli András vébé- és Eb-cím után is tudott örülni a hazai sikernek
Fotó: hunfencing.hu

Először a fiatal, nem mellesleg a legjobb 32 között Boczkó Gábort megverő (!) Siklósi Gergely következett, 15:10-re nyert Rédli, aki a következő körben Hanczvikkel Márkot ejtette ki (13:7). Az elődöntőben az MTK-s Szényi Péternél bizonyult jobbnak (15:9), majd a fináléban ismét tapolcai házi viadalt rendeztek. Rédli ellenfele a szintén remekül menetelő File Mátyás volt, a döntő nagy csatában 15:12-re végződött.

A tapolcai fiúk másnap a csapatversenyen összeálltak és címvédőként jó eséllyel pályáztak az aranyra. Az első hely végül nem jött össze, de az ezüstöt begyűjtötte az együttes, amely az MTK-t, a Tatát és BVSC-t győzte le, a döntőben viszont alulmaradt a Honvéddal szemben.

A hölgyeknél Felker Adrienn (Balaton) hetedik lett párbajtőr egyéniben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!