Sport

2014.08.28. 11:27

Balatonfüreden védené meg Eb-címét a magyar cukorbeteg futsal-válogatott

Jövő hétfőtől péntekig Balatonfüred ad otthont DiaEURO-2014-nek, vagyis a cukorbetegek harmadik futsal Európa-bajnokságának, melyen a magyar válogatott célja a tavalyi győzelem megismétlése.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Hevesi Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya - maga is cukorbeteg - elmondta, hogy a tavalyi Eb-győztes csapat némileg átalakult, a tíz játékos fele újonc.

"Az idén erősebb mezőny lép majd pályára, de senkitől sem félünk. Mi vagyunk az esélyesek, minket akarnak majd legyőzni, de képesek leszünk nyerni" - mondta Hevesi Tamás.

Az Eb rendezőinek célja, felhívni a figyelmet arra, hogy aktív sportolással, időben elkezdett kezeléssel, rendszeres vércukor-méréssel a cukorbetegek teljes értékű életet élhetnek.

Dunai Antal, az Újpest olimpiai bajnok labdarúgója a magyar szövetség képviseletében kiemelte, hogy a csapat tagjai akaraterejükkel, sportszeretetükkel példaként állhatnak korosztályuk tagjai előtt.

A mérkőzéseket a Balatonfüredi Szabadidő és Konferencia központban rendezik meg. Az eredeti 16 helyett 14 válogatott szerepel az Eb-n, s az első napon ezeket négy - három, illetve négycsapatos - csoportba osztják be. A csoportmeccseket hétfőtől szerdáig játsszák le, majd csütörtökön a kieséses szakaszra kerül sor, pénteken pedig a bronzmeccsel és a fináléval zárul a torna, melyre a belépés ingyenes.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere elmondta, tudatosan törekednek arra, hogy városuk a kultúra mellett a sport városa is legyen, ezért szívesen vállalkoztak a torna megrendezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!