Púder Nélkül

2015.03.04. 14:40

Szexis és kényelmes - így válasszon fehérneműt!

Az igazán jó melltartó kényelmes, ezt mindenki tudja. Ennek ellenére sokan nem a méretüknek megfelelő darabokat hordják.

Kutasi Zsófia

- Azt javaslom, hogy aki nem ismeri a méretét, kérjen tanácsot és bízza szakemberre a választást - fogalmazott Svarcz Ágnes, az egyik veszprémi fehérneműbolt üzletvezetője.

A boltban a szakképzett eladók ingyen tanácsot adnak bárkinek, akinek kérdése van a helyes melltartóviseletről és arról, milyen fehérneműt érdemes választani. Fontos, hogy a melltartónak jó tartása legyen. Erre különösen érdemes figyelni abban az esetben, ha a mell kötőszövete megereszkedett.

Ilyenkor a legcélszerűbb merevítős darabokat választani, melyek tehermentesítik az érintett területet. Aki nem kedveli ezt a típusú melltartót, az találhat merevítő nélküli szivacsos, vagy szilikonos merevítővel készült darabokat is.

Minden melltípusra lehet megfelelő melltartót találni. A boltban a szakképzett eladók ingyen tanácsot adnak bárkinek, akinek kérdése van a helyes melltartó viseletről A képen Svarcz Ágnes üzletvezető

Az üzletvezető kiemelte, tévhit az, hogy a merevítő bármilyen problémát vagy betegséget okozhat. Ha a méret jó, akkor nem lehet probléma. Fontos, hogy a merevített rész a hónalj alá essen, az a jó, ha szinte a bordáknál kezdődik. A kosárméret mellett a hátméretet is figyelembe kell venni a választásnál. Hiszen, ha ez a méret nem stimmel, akkor a fehérnemű felcsúszhat és nem biztosítja a megfelelő tartást.

A jó melltartó nem vág be és nem nyomja le a mellett. A kismamáknak különösen oda kell figyelniük arra, hogy kényelmes darabokat hordjanak, melyek megfelelnek a megváltozott mellek tartására.

- Sajnálatos tény, hogy a hölgyek hatvan százaléka nem a méretének megfelelő melltartót hordja - fogalmazott Svarcz Ágnes. - Ez az arány az utóbbi években javuló tendenciát mutat, azonban így is még sokan vannak, akik nincsenek tisztában vele, milyen darabot is kellene választaniuk.

A méret mellett a fazon is mérvadó, hiszen a mell alakjától és formájától is függ, melyik ruhanemű az ideális.

- Minden ilyen esetben próbálni kell addig, amíg nincs meg a megfelelő darab - tette hozzá a szakember. Minden melltípusra lehet melltartót találni.

Természetesen a stílus sem elhanyagolható: van, aki a klasszikus fazonok híve, van, aki a sportos vagy a szexis darabokat preferálja. A kényelmet előnyben részesítők és a csipkés melltartókat kedvelők is találhatnak az ízlésüknek megfelelőt. A színek terén divatosnak számítanak a színes, sárga és a zöld árnyalataiban kivitelezett fehérneműk. Az elmúlt időszakban is keresettek voltak a rózsaszín és a pasztellszínű melltartók. Míg télen a sötétebb, tavasszal és nyáron a világosabb szín a trendi. A klasszikus fehér és a pasztellárnyalat nem megy ki a divatból.

Lehet kombinált darabokat is találni: az egyszerűbb fazonok csipkével kiegészítve kényelmesek és szexisek is egyben, emellett minden ruha alatt jól hordhatók.

Az idei trend a sárga és a zöld

A színek terén divatosnak számítanak a színes, sárga és a zöld árnyalataiban kivitelezett fehérneműk. Az elmúlt időszakban is keresettek voltak a rózsaszín és a pasztellszínű melltartók. Míg télen a sötétebb, tavasszal és nyáron a világosabb szín a trendi. A klasszikus fehér és a pasztellárnyalat természetesen nem megy ki a divatból.

5 tuti tipp, hogyan válasszunk:

1. Az egyik első lépés a kosárméret kiválasztása.

2. A hát mérete ugyanolyan fontos szempont a választásnál, mint a kosárméret, ezért ezt is vegyük figyelembe.

3. A mell formája és alakja meghatározó.

4. Nem szabad, hogy nyomjon vagy szorítson a melltartó.

5. Válasszunk szexis és sportos darabokat is.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!