Programok

2014.08.31. 13:14

Programok, rendezvények Veszprém megyében szeptember 1-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények szeptember 1-től. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

OKTÓBER 4.

Ragadozók rettegjenek

Balatonalmádi – Ragadozóhal-fogó versenyt rendez a helyi sporthorgász egyesület október 4-én, szombaton. Gyülekezés és nevezés 14-től 14.30 óráig a horgásztanyán, a sorsolást követően 15-től 20 óráig tart a verseny. Este 9-kor eredményhirdetés, utána közös vacsora. A versenyről információt személyesen és telefonon a horgásztanyán adnak.

 

SZEPTEMBER 23.

A közösségi média veszélyei

Veszprém – Közösségi média adatvédelmi napot tart szeptember 23-án a veszprémi Hangvillában a kozossegi-media.com csapata. A program célja megismertetni a 10-18 év közötti fiatalokkal, egyetemistákkal valamint pedagógusaikkal, tanáraikkal és szüleikkel az online és a közösségi média térben rejlő veszélyeket, lehetőségeket valamint megtanítani őket a tudatos social media használatra. A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

SZEPTEMBER 21.

Fekete-hegyi kirándulás

Köveskál – A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeptember 21-én túrát szervez a Káli-medencébe, a Fekete-hegy meghódítására. A túra a köveskáli mosóháztól indul tíz órakor. A séta során sok geológiai és tájképi értéket ismerhetnek meg a résztvevők.

 

SZEPTEMBER 19.

Lekvárfőző verseny előtt

Balatonrendes (Perger Katalin) Negyedszer rendezi meg lekvárfőző versenyét a Rozmaring-ág Balatonrendes Jövőjéért Egyesület és Balatonrendes Önkormányzata. Már most felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy készüljenek, a nyár kincseit őrizzék meg üvegekben. Indulhat a versenyen mindenki, ha van hozzávaló, régi és jól bevált új recept. Változatlan feltétel, hogy csak magyar gyümölcsöket vagy zöldségeket lehet használni. Egy versenyző többféle lekvárral, dzsemmel nevezhet. A versenyre benevezett lekvárból két üveg készüljön: egy 2 dl-es, vagy 5 dl-es és egy 1 dl-es. Az üvegeket fel kell címkézni, de csak a lekvár fajtáját, megnevezését kell ráírni. A kisebbiket kóstolja a zsűri, a nagyobbik aukcióban vesz részt, elárverezik a falu szüreti mulatságának keretében jótékonysági céllal. Leadás az önkormányzat nagytermében szeptember 19-20-án 16–18 óra között. Zsűrizés szeptember 26-án, eredményhirdetés és a díjak átadása 2014. szeptember 27.-én a bál után lesz. Szabó Jolán, az egyesület elnöke bővebb felvilágosítást ad azoknak, akik indulni szeretnének. A versenyzők izgalmas nyereményekre számíthatnak.

SZEPTEMBER 14.

Családokat várnak újra

Somló – A Somlói Napok keretében a hagyományok szerint idén is megszervezik a családi kalandtúrát. Szeptember 14-én, vasárnap reggel várnak mindenkit a hegyen, hogy családok és baráti társaságok vetélkedhessenek. Cél a Somló-hegy megismerése a feladatok teljesítésén keresztül, sportos jellegű feladatok megoldása. Rajt és nevezés a Hegykapu vendéglőben lesz 9 és 11 óra között. A verseny résztvevője lehet bármely család vagy baráti társaság, akik a helyszínen beneveznek maximum 5 fővel.

SZEPTEMBER 13.

Csónakos kupa és családi nap

Balatonalmádi – A helyi sporthorgász egyesület felnőtt és gyermek kategóriában csónakos horgászversenyt rendez szeptember 13-án. Esőnap másnap, 14-én. A felnőtteknek a horgásztanyán reggel 7-től 7.30-ig regisztráció, a verseny 9-től 12 óráig tart. A mérlegelést követően közös ebéden vehetnek részt a versenyzők. A gyermekek versenye a kikötőben zajlik 9-től 11 óráig, ebéd után játszóház és casting (célbadobás) várja az ifjú horgászokat. A szervezők horgásztanyán várják az előzetes jelentkezőket.

Decsiné-Kiss Márta: A megtalált élet c. könyvének bemutatója Alsóörsön

2014. szeptember 13-án, (szombat) 11.00 alsóörsi Eötvös Károly Művelődési ház
A rendezvény háziasszonya: Lehner Mária címzetes jegyző asszony
A könyvet bemutatja: Bertalan Anna magyar szakos tanárnő
Közreműködik: Decsi Liliána (vers) Decsi Bence (zongora) Bertók Franciska

Alsóörs, szeptember 9-én 17.00 Endrődi Sándor költészetéről szóló előadás

SZEPTEMBER 8.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Egygitáros minifesztivál 8–11-ig a Pannon Egyetem B és J épület közötti parkban (esőhelyszín: E épület kamaraterem). Ma 19.30-tól Berzevici Zoltán és Zselenszky Tamás.

EFI-program: Tartáskorrekció – Gerinctorna, 8 alkalmas (kedd, csütörtök) program indul 9-én 18–19 óráig a Csolnoky Ferenc Kórház E épület földszinti fizikoterápiás részleg tornatermében.

Sempre con Due Route avagy Kerékpáros időutazás. A kerékpár evolúcióját bemutató megnyitója ma 16.30-kor a Polgármesteri Hivatal aulájában.

Balatonalmádi: EFI-program: Galako sport ma 17.30-kor a Vörösberényi Általános Iskolában.

EFI-program: Tartáskorrekció 9-én 16.30-kor a vörösberényi művelődési házban.

Balatonkenese: EFI-program: Galako sport 9-én 18 órakor a közművelődési intézményben.

Pápa: Kis kiállítás a nagy háborúról, kiállításmegnyitó ma 17 órakor a városi könyvtár olvasótermében.

MOZI

Veszprém, Cinema City: MONTY PYTHON LIVE: 19.30 órakor. FELÁLDOZHATÓK 3.: 14.45, 17.15, 19.45 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D: 15.40, 17.50, 20.00 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK: 13.30 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 14.15, 16.15 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 14.30, 20.15 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 17.00 órakor. LUCY: 18.15 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.00 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: TINI NINDZSA TEKNŐCÖK: 16.00 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE: 18.00 órakor. A NYOLCADIK UTAS A HALÁL (rendezői változat): 20.00 órakor.

SZEPTEMBER 7.

Hegymenetben a Somlóra

Somló – Két táv közül választhatnak a különleges kihívásokért is rajongó futók a Somló-csúcsfutáson, amit szeptember 7-én, vasárnap rendeznek meg. A hagyományos Somló-csúcsfutást sorrendben tizenhatodik alkalommal bonyolítják le. Ugyan nem túl hosszú távokat jelöltek ki a szervezők, ám ezeket egyáltalán nem könnyű teljesíteni, hiszen a Somló hegyet kell meghódítani. A piros szalagozás mentén haladó útvonal 2,9 kilométeres, amely a Hegykapu étteremtől indul és a Szent István-kilátónál ér véget. A fehér színű útvonal 5,8 kilométeres, és nemcsak hosszabb, de meredekebb is, ahol a szintkülönbség 272 méter. Valamennyi nevező pólót kap ajándékba, a leggyorsabbak pedig érem- és oklevéldíjazásban is részesülnek.

SZEPTEMBER 6.

Merse-emlékhely-Leader Kultúrpark 2. ütemének átadó ünnepsége Alsóörsön

Program:
11.30 Avató beszédet mond dr. Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő
Merse emlékhely ünnepélyes átdása
11.40 Csiszár Edit versmondása
11.45 A Sirály Nyugdíjas Egyesület dalkörének műsora
12.10 "Jó ebédhez szól a nóta" a Nyírettyű műsora
12.10 A vendégeket az alsóörsi óvoda által készített pörkölttel és pogácsával kínálják
A program teljes ideje alatt a gyermekeket animáció, gyermekjátékok, gólyalábasok és Vida Márió állatsimogatója várja!
19.30 Utcabál a SA-SI DUÓ-val, a faluközpontban

Városvédők találkozója

Várpalota – A házigazda palotaiak mellett hat városszépítő szervezet vesz részt azon a regionális szakmai találkozón, amelyet szeptember 6-án, szombaton rendeznek a palotai várban. A program részeként a város helytörténeti értékeit egy vársétán mutatják be az érdeklődőknek, a vegyészeti múzeumban Próder István, a bányászattörténeti gyűjteményben Lábas István, a Thury-várban pedig Móri Sándor kalauzolja majd az embereket. A délutáni szakmai programban szó lesz az inotai római kori halomsírokról és az irodalmi hagyományőrzésről.

Egy nap a bányáról

Ajka – Bányász hagyományőrző családi napot tartanak a Bányászati Múzeumban hatodikán. Reggel kilenc órától előadás lesz a bányászok életéről, majd kézműves foglalkozás lesz, bemutatkoznak a bányász hagyományőrző csoportok, szó lesz a bányászhimnusz történetéről és koszorúzással zárul a program. A napra különbusz indul.

Monodrámát ad elő Vári Éva

Veszprém – Martin Sherman Rose című monodrámáját Vári Éva főszereplésével láthatja a közönség a Petőfi Színház stúdiószínpadán, a Latinovits–Bujtor Játékszínben szeptember 6-án, szombaton délután öt órakor és este nyolc órakor. Az előadást a Zsidó Nyári Fesztivál keretében a városi önkormányzat támogatásával az Orlai Produkció mutatja be. A dráma Rose életén keresztül éles rajzú portrét tár elénk a 20. századról is, amelyben minden megváltozott, kivéve az erőszakot.

Az én Pannóniám

Badacsonytördemic – Keresztury Dezső költeményeiből válogat Pusztay János Prima Primissima-díjas egyetemi tanár szeptember 6-án, szombaton délután öt órakor a tördemici faluházban. Bevezető előadást tart dr. habil. Fűzfa Balázs egyetemi docens.

Négyes koncert

Balatonalmádi – Magyar zongorás négyes koncert lesz a Vörösberényi Református Erődített Templomban szeptember 6-án, szombaton, 19 órakor. A koncerten négykezes, kétzongorás és nyolc-kezes műveket adnak elő, impozáns válogatást mutatnak be a művészek, Hegedűs Katalin és Hegedűs Endre, Várnagy Andrea és Farkas Zsolt. Elhangzanak mások mellett Bach, Mozart, Grieg, valamint Chopin legismertebb, legszebb művei.

Újabb vitorlás megméretés

Balatonfüred  – A Balatonfüredi Yacht Club (BYC) hagyományos vitorlás nagyhajós pályaversenyét, a Füred Kupát idén szeptember 6-7-én rendezik meg. Ez a viadal egyben a One Design Trophy versenysorozat része és utolsó állomása is egyben. A rendezők a 8m OD, Asso 99, Dragon, Elliot 770, J-24, Melges 24, Scholtz 22 mellett a Sudár Regatta kategória képviselőit is várják a rajtvonalnál. A Dragon hajóosztály indulói idén is a legendás vitorlázó, Németh István emléke előtt tisztelegve versenyeznek. Fontos hír, hogy hatodikától kilencedikéig tart az X-35-ös hajóosztály országos bajnoksága is.

Sárkányok napja újra

Szentkirályszabadja – Immár 17. alkalommal rendezi meg a falu határában szeptember 6-án, szombaton a Szentkirályszabadja Baráti Kör Egyesület – ezúttal a Nemzedékek Házával közösen – a Sárkányok napját. A programok reggel 9-től napnyugtáig tartanak, benne többek között papírsárkány készítésével, röptető és szépségversennyel, rendőrségi és tűzoltó bemutatóval, zenés gyerekműsorral és Rudi bohóc fellépésével.

RENDEZVÉNY

Veszprém: EFI-program: Nordic walking tanfolyam indul 6-án 9 és 14 órakor a Betekints-völgy utolsó aszfaltos parkolójából (Kiskuti csárda).

Böjte Csaba ferences szerzetes előadásai a gyermeknevelésről 6-án 10 órától a Mária rádióban.

Kisasszony napi szentmise lesz 6-án 11 órakor a Rab Mária forrásnál. A szentmiséhez gyalogos zarándoklatok indulnak a veszprémi templomokból.

Dózsavárosi nyárbúcsúztató 6-án 14.30–21 óráig a dózsavárosi könyvtárban.

Ajka: Bányász hagyományőrző nap 6-án 9–16 óráig a Bányászati Múzeumban.

III. Amatőr lovas találkozó 6-án 10 órától a Nomádia szabadidőparkban.

Ajka-Padragkút: Koszorúzás 7-én 16 órakor a Bányász kegyeleti parkban.

Alsóörs: Merse emlékhely – Leader Kultúrpark 2. ütemének átadó ünnepsége 6-án 11.30-tól.

Badacsony: Norvég fúvószenei koncert 7-én 14 órakor a Dísztéren.

Badacsonytördemic: Az én Pannóniám, Pusztay János előadóestje 6-án 17 órakor a faluházban.

Balatonalmádi: EFI-program: Galako sport 8-án 17.30-kor a Vörösberényi Általános Iskolában.

Balatonfüred: Katona és a társadalom, Kositzky Attila előadása 7-én 16 órakor az Arácsi Népházban.

Balatonfűzfő: Szüreti felvonulás és bál 6-án 15 órától, a felvonulás Tobrukból, a Rákóczi utcából indul.

Csajág: EFI-program: Sport- és egészségnap 6-án 10–15 óráig a faluközpontban. A programból: bringaréna, nordic walking, fitnesz, falmászás.

Pápa: Forrás napja 6-án 9 órakor a Pápa-Tapolcafő játszótéren.

Tihany: Kenyér- és szőlőáldás 7-én 16 órakor a bencés apátságban.

Várpalota: Pál Viktória képzőművész kiállításának megnyitója 6-án 9.30-kor a Jó Szerencsét Művelődési Központban.

Válogatott kiállítás Mednyánszky László műveiből 6-án 15.30-kor a Thuri-vár márványtermében.

XXIX. Várpalotai napok a Thuri-várban: 6-án 17.15-kor Hien, 18 órakor Takács Nicolas, 19 órakor Kállay-Saunders András, 20 órakor Rúzsa Magdi élőkoncert, 21.45-kor Zoltán Erika, 23 órakor utcabál.

Zánka: Folt út a Káli-medencében programsorozat megnyitója 6-án 16 órakor a faluházban.

SZÍNHÁZ

Veszprém, Petőfi Színház Latinovits–Bujtor Játékszín: Rose: 6-án 17 és 20 órakor, bérletszünet.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AZ EMLÉKEK ŐRE: v 20.00 órakor. FELÁLDOZHATÓK 3.: 10.00, 14.45, 17.15, 19.45 órakor. szo: 22.15 órakor is. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D: 11.20, 15.40, 17.50 órakor. szo: 20.00 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK: 13.30 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE 3D: szo: 22.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 12.15, 14.15, 16.15 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ: 10.15 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 14.30, 20.15 órakor. szo: 22.30 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 17.00, 19.30 órakor. LUCY: 18.15 órakor. 12.30 órakor is. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13.00 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 11.00 órakor. SZEXVIDEÓ: szo: 22.00 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: TINI NINDZSA TEKNŐCÖK: 16.00 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE: 18.00 órakor. A NYOLCADIK UTAS A HALÁL (rendezői változat): 20.00 órakor.

BULI

Veszprémben húsz évnyi szünet után ezen a hétvégén ismét kitárja kapuit a Cserhát lakótelepen található Cash Box. A klub nyitóbuliját szombaton este nyolc órai kezdettel tartják.

Ajkán, az Agórán a 64. bányásznap keretében szombaton este fél nyolctól Koós János és Dékány Sarolta szórakoztatja az érdeklődőket.

Pétfürdőn, a sporttelepen szombaton tartják a Nitrogénművek Zrt. családi napját. Az egész napos program részeként délután fél négytől a Papa Fleigh Company jazz-zenével, majd fél öttől Gergely Róbert retro programmal szórakoztatja a jelenlévőket. Este fél héttől a United együttes, negyed kilenctől a Lord zenekar ad koncertet.

Gyulakesziben szombaton este kilenc órától Kopecskó Tiborra emlékeznek az Ajka Rock Band, Erika és Gyöngyi, a Rolling Band, valamint Tibor volt zenésztársai közreműködésével.

SZEPTEMBER 5.

Bányász napi tárlat

Ajka - Bánhelyi József fotóművész ,,Jó szerencsét” című fotókiállítása nyílik szeptember ötödikén 17 órakor a művelődési központ aulájában a hagyományos Bányász napi ünnepségek keretében.

Újra Bányásznap

Ajka - A 64. Bányásznapot szeptember ötödikén és hatodikán köszöntik. Pénteken délután koszorúzás lesz Padragkúton a bányaüzemi emlékműnél, majd Bánhelyi József fotóművész „Jó szerencsét!” című fotókiállítása nyílik a művelődési központban. Szombaton a zenés ébresztő után Bányász hagyományőrző családi napot rendeznek a Bányászati Múzeumnál, megemlékezés lesz a csingeri Bányász Emlékparkban, majd koszorúzás Csingerben a Bányászati Múzeumnál, a padragkúti Bányász Kegyeleti Parkban és a Hild-parkban. A kulturális bemutatókat az Agórán tartják. Fellép a Jó szerencsét Nyugdíjas Klub énekkara, a Nyugdíjas Baráti Kör, a Bányász Hagyományápoló Nyugdíjas Klub énekkara, a Borostyán Bányász Férfikar, a Forrás Női Kar, a Padragi Bányász Férfikórus és az Ajka-Padragkút Néptáncegyüttes. Ünnepi beszédet Schwartz Béla polgármester mosd, majd Koós János és Dékány Sarolta énekel. A záró eseményt, a fáklyás felvonulást a Parkerdőben tartják.

Szűrővizsgálatok

Balatonalmádi – Hasi és kismedencei ultrahang-, valamint a csontritkulás korai felismeréséhez csontsűrűség-vizsgálatot végeznek szeptember ötödikén, pénteken 10 és 18 óra között a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár előtt, a balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében. A szűrésekre érkezőktől a szervezők azt kérik, hat órával a vizsgálat előtt ne egyenek és csak vizet igyanak.

RENDEZVÉNY

Veszprém: EFI-program: Nordic walking tanfolyam indul 6-án 9 és 14 órakor a Betekints-völgy utolsó aszfaltos parkolójából (Kiskuti csárda).

Ajka: Bánhelyi József fotókiállításának megnyitója 5-én 17 órakor a művelődési központ aulájában.

Balatonalmádi: EFI-prog-ram: Ingyenes egészségügyi szűrés 5-én 10–18 óráig a Pannónia Művelődési Központ parkolójában (a vizsgálatra érkezők hat órával a vizsgálat előtt ne egyenek és csak vizet igyanak).

Balatonfüred: Fritz Mónika kiállításának megnyitója 5-én 17-kor az Arácsi Népházban.

Berhida: Szoptatás ünnepe 5-én 8.30-kor a kultúrház és könyvtárban.

Csajág: EFI-program: Sport- és egészségnap 6-án 10–15-ig a faluközpontban. A programból: bringaréna, nordic walking, fitnesz, falmászás.

Várpalota: XXIX. Várpalotai napok a Thuri-várban: 5-én 17 órakor köszöntő, 19-kor ByTheWay, 19.45-kor Janicsák Veca, 20.30-kor Molnár Ferenc Caramel, 21.30-kor tűzijáték, 21.45-kor Strokes Percussion Group, 22.45-kor Vad Fruttik élőkoncert.

Zirc: Bányásznapi megemlékezés 5-én 17 órakora Pintér-hegyi parkerdőben.

MOZI

Veszprém, Cinema City: AZ EMLÉKEK   ŐRE  (premier előtt): 20 óra. FELÁLDOZHATÓK 3.: 14.45, 17.15, 19.45, 22.15 óra. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D: 15.40, 17.50 óra. TINI NINDZSA TEKNŐ-CÖK: 13.30-kor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE 3D: 22 óra. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 14.15, 16.15 óra. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 14.30, 20.15, 22.30 óra. A GALAXIS ŐR-ZŐI 3D: 17, 19.30 óra. LUCY: 18.15 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13 óra. SZEXVIDEÓ: 22 óra.

Tapolca, Városi Mozi: TINI NINDZSA TEKNŐCÖK: 16 óra. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE: 18 óra. A NYOLCADIK UTAS A HALÁL (rendezői változat): 20 óra.

 

SZEPTEMBER 4.

Szüreti napok

Tihany – Szüreti napokat szerveznek szeptember negyedikétől, csütörtöktől négy napig a településen. A rendezvényt borkóstoló és szüreti felvonulás mellett koncertek, táncegyüttes fellépése, utcabál és gyerekprogramok is színesítik.

Egyetemi tanévnyitó ünnepély

Veszprém – A Pannon Egyetem szeptember 4-én, csütörtökön 11 órakor az egyetem B épületének aulájában tartja központi tanévnyitó ünnepélyét, mely egyben az egyetem modern filológiai és társadalomtudományi kara évnyitója is. Tanévnyitó ünnepséget az intézmény többi kara külön-külön tart, különböző időpontban.

Gobelinkiállítás

Veszprém-Gyulafirátót – Tűvarázs címmel nyílik Hevesi Gusztávné gobelinkiállítása szeptember 4-én, csütörtökön délután öt órakor a művelődési ház nagytermében. A rendezvényt megnyitja Tóth-né Martinkovics Erika, a Kastélykert Óvoda vezetője, közreműködik Németh Ágnes Kyra énekesnő. A kiállítás megtekinthető szeptember 25-ig, hétköznapokon 16 és 20 óra között.

RENDEZVÉNY

Veszprém: EFI-program: Milyen szövődményei vannak a cukorbetegségnek?, dr. Fulcz Ágnes előadása 4-én 16 órakor a Csolnoky Ferenc Kórház E épület I. emeleti Csillag termében.

Veszprém-Gyulafirátót: Tűvarázs, Hevesi Gusztávné gobelinkiállításának megnyitója 4-én 17 órakor a művelődési házban.

Badacsony: Róza-napi szüretnyitó rendezvény 4-én 17 órakor a Szegedi Róza Irodalmi és Bormúzeumban.

Balatonalmádi: EFI-program: Tartáskorrekció 4-én 16.30-kor a vörösberényi művelődési házban.

EFI-program: Ingyenes egészségügyi szűrés 5-én 10–18 óráig a Pannónia Művelődési Központ parkolójában (a vizsgálatra érkezők hat órával a vizsgálat előtt ne egyenek és csak vizet igyanak).

Inota: XXIX. Várpalotai napok: Megemlékezés és koszorúzás 4-én 16.30-kor az I. világháborús emlékműnél. Előadás és kiállítás az I. világháború várpalotai–inotai vonatkozású emlékeiből 4-én 17 órakor a faluházban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: MONTY PYTHON LIVE: 19.30 órakor. FELÁLDOZHATÓK 3.: 14.45, 17.15, 19.45 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D: 15.40, 17.50, 20 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK: 13.30 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 14.15, 16.15 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 14.30, 20.15 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 17 óra. LUCY: 18.15 órakor. CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR 3D: 13 órakor. 

Tapolca, Városi Mozi.: TINI NINDZSA TEKNŐCÖK: 16.00 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE: 18.00 órakor. A NYOLCADIK UTAS A HALÁL (rendezői változat): 20.00 órakor. 

SZEPTEMBER 3.

RENDEZVÉNY

Veszprém: EFI-program: Milyen szövődményei vannak a cukorbetegségnek?, dr. Fulcz Ágnes előadása 4-én 16 órakor a Csolnoky Ferenc Kórház E épület I. emeleti Csillag termében.

Balatonalmádi: EFI-prog-ram: Tartáskorrekció 4-én 16.30-kor a vörösberényi művelődési házban.

Várpalota: XXIX. Várpalotai napok: Gyöngyöt az embernek 3-án 16 órakor a Fodor Sára Tájházban. Méretes szabóság – I. világháborús ruhakiállítás 3-án 17 órakor a Thuri-vár lovagtermében.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A FELÁLDOZHATÓK 3. (premier): 17.15, 19.45 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐ-CÖK 3D (premier): 15.40, 17.50, 20.00 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK (premier): 13.30 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE 3D: 15.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 16.15 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ: 13.15 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 14.30, 20.15 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 17.00 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI: 19.30 órakor. LUCY: 18.15 órakor. SZEXVIDEÓ: 14.15 órakor. 

Tapolca, Városi Mozi: CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 14.00 órakor. BOGYÓ ÉS BABÓCA 3.: 15.30 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI: 17.00 órakor. THE EXPENDABLES – A FELÁLDOZHATÓK 3.: 19.15 órakor. 

SZEPTEMBER 2.

Rédei Magda grafikus kiállítása

Veszprém – Rédei Magda grafikusművész kiállításának megnyitója  szeptember 2-án, kedden délután négy órakor lesz az Eötvös Károly Megyei Könyvtár kisgalériájában. A tárlatot megnyitja Veszeli Lajos festőművész, a Veszprémi Művész Céh vezetője, közreműködnek a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola tanulói. A kiállítás megtekinthető október 3-ig a könyvtár nyitva tartási idejében. Rédei Magda minden részletében harmóniára törekszik. Egész környezete, jelenléte, élete, kisugárzása egy irányba mutat, a nyugalom, a kiegyensúlyozottság, a „szép harmónia” irányába. Munkái is ezt az energiát közvetítik számunkra.

Programok egy egész héten át Várpalotán

Egész héten át tartanak a XXIX. Várpalotai Napok programjai, amelynek látogatóit előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal és tűzijátékkal várják a szervezők. Részletek itt>>

RENDEZVÉNY

Veszprém: Rédei Magda grafikusművész kiállításának megnyitója 2-án 16 órakor a megyei könyvtárban.

Balatonalmádi: EFI-program: Tartáskorrekció 2-án 16.30-kor a vörösberényi művelődési házban.

Balatonkenese: EFI-program: Galako sport 2-án 18 órakor a közművelődési intézményben.

Várpalota: XXIX. Várpalotai napok: I. világháborús hadtörténeti kiállítás 2-án 16.30-kor a Thuri-várban.

MOZI

Veszprém, Cinema City: A FELÁLDOZHATÓK 3. (premier): 17.15, 19.45 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D (premier): 15.40, 20.00 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK (premier): 13.30, 17.50 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE: 15.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 16.15 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ: 13.15 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 14.30, 20.15 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 17.00, 19.30 órakor. LUCY: 18.15 órakor. SZEXVIDEÓ: 14.15 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 14.00 órakor. BOGYÓ ÉS BABÓCA 3.: 15.30 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI: 17.00 órakor. THE EXPENDABLES – A FELÁLDOZHATÓK 3.: 19.15 órakor.

SZEPTEMBER 1.

Gazdag program a város napjain

Várpalota – Rúzsa Magdi és a Vad Fruttik zenekar is koncertet ad a XXIX. Várpalotai napokon, amelyet szeptember 1–6. között rendeznek meg. A programsorozat keretében első világháborús hadtörténeti, valamint ruházati kiállítás nyílik a várban. Az érdeklődők megtekinthetik Pál Viktória és Mednyánszky László kiállítását, a színpadi programok során pedig olyan előadóknak tapsolhatnak, mint például Janicsák Veca és Molnár Ferenc Caramel.

RENDEZVÉNY

Balatonalmádi: EFI-program: Tartáskorrekció 2-án 16.30-kor a vörösberényi művelődési házban.

Balatonkenese: EFI-program: Galako sport 2-án 18 órakor a közművelődési intézményben.

Várpalota: XXIX. Várpalotai napok 1-jétől 6-ig: a Tatár Antal művészeti album bemutatója 1-jén 16.30 órakor a Thuri-várban.

MOZI

Veszprém, Cinema City, augusztus 28–szeptember 3.: A FELÁLDOZHATÓK 3. (premier): 17.15, 19.45 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK 3D (premier): 15.40, 17.50, 20.00 órakor. TINI NINDZSA TEKNŐCÖK (premier): 13.30 órakor. SIN CITY: ÖLNI TUDNÁL ÉRTE 3D: 15.00 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ 3D: 16.15 órakor. VILLÁM ÉS A VARÁZSLÓ: 13.15 órakor. 22 JUMP STREET – A TÚLKOROS OSZTAG: 14.30, 20.15 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI 3D: 17.00, 19.30 órakor. LUCY: 18.15 órakor. SZEXVIDEÓ: 14.15 órakor.

Tapolca, Városi Mozi: CSINGILING ÉS A KALÓZTÜNDÉR: 14.00 órakor. BOGYÓ ÉS BABÓCA 3.: 15.30 órakor. A GALAXIS ŐRZŐI: 17.00 órakor. THE EXPENDABLES – A FELÁLDOZHATÓK 3.: 19.15 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!