Otthon

2015.03.09. 07:01

Újrahasznosítás ötletek, avagy mire jó egy befőttesüveg?

Lassan elfogynak a tavalyi lekvárok és egyéb finomságok, az újabb befőzésekre pedig még kicsit várnunk kell. Prevics Borbála lakberendező ötletei.

Prevics Borbála

Ötletek azonban vannak bőven, hogy mi mindenre használhatunk fel egy hétköznapi befőttesüveget. Tehetünk bele fényképet, képeslapot, gyerekrajzot kicsit meghajlítva, a tetejét díszíthetjük.

A gyerekszobában az apróbb dolgok tárolására, rendezésére is tökéletes. A tetejére ragasszunk rá egy kisebb állatfigurát, de egy építőkocka vagy kisautó is tökéletes választás. Kisebb varrókészletünk is belefér, egy jópofa tűpárnával a tetején. Egy kis anyag és vatta kell a tetejére, és még a polcon is jól mutat. Kézzel készített ajándékot is vihetünk benne, mintha hógömböt készítenénk. Manapság nagyon divatosak a gasztroajándékok, és ne felejtsük el húsvétkor a kanalazós, pohárkrémes desszerteket inkább a kisebb befőttesüvegekbe tölteni. Különleges lesz az asztalon, ha mindenki maga tekerheti le a tetejét, amit előtte többféle módon személyessé tehetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!