Olvasó

2014.07.29. 19:20

Búcsú az orvostól

...az idő lemarja a gyomokat. A víz szalad, a kő marad, a kő marad.

Alig múlt el pár hét dr. Beéry Iván radiológus főorvos halála után, máris újabb nagy veszteség érte a veszprémi orvostársadalmat. Dr. Hapek Imre gyulfirátóti háziorvos hirtelen, váratlanul halt meg. Még aznap gyógyította betegeit.

Dr. Hapek Imre 1948 szeptember 10-én született Kenderesen. Az orvosi egyetemet Debrecenben végezte 1973-ban. Az egyetem után repülőorvos volt, fog- és szájbetegségekből szakvizsgázott. Igal után Veszprémbe került, majd Hajmáskéren volt körzeti orvos. 1981 óta látta el Gyulafirátót betegeit 32 éven át, közben helyettesített Hajmáskéren. Munkáját nagyon szerette. Gyulafirátót valamennyi családját jól ismerte, gyógyította, segítette.

Igazi családorvos volt. Éltette a közösség. Szerény ember volt, nem törekedett babérokra. Kerülte a konfliktust, nem veszekedett, de az igazságért mindig kiállt.

Dr. Hapek Imre igazi családorvos volt, szerette a közösséget

 

Minden társasági összejövetelen, tudományos ülésen részt vett, ragaszkodott a kollégáihoz. Igen nagy szerepet játszott a háziorvosi privatizáció megszervezésében. Személyesen nyújtott segítséget valamennyi kollégájának. Két évtizeden át mentora volt a Pécsi Tudományegyetem Családorvosi Intézetének. Több fiatal kollégát tanított, segítette őket a háziorvosi szakvizsga megszerzésében.

Feleségével, Jutkával, akivel 45 évig éltek együtt, és akitől három gyermeke született, nagy szeretetben éltek. Járták az erdőt, sokat túráztak, mindenben összetartottak.

Nyolc évvel ezelőtt megtámadta a gyilkos kór. Egyik veséjét el kellett távolítani, majd két év múlva úgy tűnt, le fog bénulni. Orvosai megmentették ettől. Ő pedig ismét elkezdett dolgozni. Sziklaszilárdan,optimistán.

Drága Imre!

Isten Veled! Nyugodj békében! A veszprémi háziorvosok nevében

Dr. Berki Emília,

Veszprém

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!