Telekom Veszprém

2014.07.21. 10:14

Fazekas Nándor Katarba igazol (frissítve)

A felkészülés kezdete előtt egy nappal derült ki, hogy a korábbi válogatott kapus, az MKB–MVM Veszprém KC kézilabdása, Fazekas Nándor december 15-ig Katarba szerződik.

B. Virág Rita

Háromoldalú megállapodást írt alá a bajnoki címvédő MKB–MVM Veszprém KC, a katari El Jaish, valamint Fazekas Nándor arról, hogy a kiváló kapus 2014. augusztus 1-től december 15-ig a közel-keleti egyesülethez kerül kölcsönbe.

Fazekas Nándor épp hétfőn érkezett haza nyaralásából, így sikerült utolérnünk a korábbi válogatott kapust.

– A jelen állás szerint Veszprémnek három azonos képességű kapusa van. Nem tudom, mennyire lehet megoldani így a versenyeztetést – hangsúlyozta Fazekas. – Úgy gondolom, hogy mindenki, mindig játszani szeretne, az Orosháza, vagy a Kiel ellen is, ezért valaki a padra, vagy a lelátóra szorulna. Nem beszéltem még a mesterrel (Carlos Ortega – a szerk.) arról, miként gondolja ezt, de számomra jött ez a lehetőség, ahol rendszeresen játékhoz jutok majd, és úgy döntöttem, mindenképpen élek vele – közölte a hálóőr.

Fazekas Nándor a Bajnokok Ligája négyes döntőjéről kéztörés miatt maradt le, de már jól van (Fotó: Penovác Károly)

Az El Jaish katari bajnok, de nemzetközi szinten is jegyzett egyesület, több európai klasszis is megfordult már a soraiban. Például a francia olimpiai és világbajnok, Jerome Fernandez, vagy a svéd Dan Beutler. Jelenleg pedig a korábban Veszprémben is kézilabdázott montenegrói Zarko Markovic tagja a csapatnak.

Az El Jaish megnyerte az ázsiai Bajnokok Ligáját, így részt vehet a klubvilágbajnokságon is. Az IHF Super Globe elnevezésű tornán természetesen már Fazekas Nándor áll a katariak kapujában és többek között a BL-győztes Flensburg, vagy a pán-amerikaiak legjobbja, a brazil Taubate ellen is bizonyíthat a magyar.

Fazekas Nándor elárulta, a szerződés aláírásakor tudatosult benne, hogy négy hónapra nélkülözni kényszerül majd a családját.

– Már most összeszorul a szívem, ha arra gondolok, négy hónapig alig–alig találkozunk. Viszont az jó hír, hogy egy hónap után két hét szabadságot kapok, aztán októberben valószínűleg ők jönnek utánam néhány napra. A hátralévő időt meg valahogy kihúzom - mondta a klasszis.

Előreláthatóan augusztus 4-ig megkapja a vízumot a kapus és utána már utazik is. Addig is egyéni munkát végez, otthon fut és erősít.

– Erre az egy hétre nem akartam bezavarni a felkészülést. Megállapodtunk a veszprémi vezetőkkel, az edzéseket nem az MKB–val kezdem. Szerencsére a kezem teljesen rendbe jött, semmi sem akadályoz a munkában. Minden nehézség dacára kíváncsian várom a katari szereplést, hiszen egy új országot és kultúrát ismerhetek meg.

 

Nagy kihívásnak érzi a katari játékot

Fazekas Nándor elmondta, egyelőre nem foglalkoztatja a visszavonulás gondolata. Azt is hozzátette, december 15. után ismét a veszprémiek játékosa lesz, de még nem tudja, miként alakul a jövő. Nagy kihívásnak érzi a katari lehetőséget, hiszen folyamatosan játéklehetőséghez jut és ráadásul erős, nemzetközileg is jegyzett alakulatok ellen bizonyíthat. Fontosnak tartja azt is, a katariak egész évben nem igazoltak kapust, tulajdonképpen rá vártak, ami ugyancsak jó érzéssel tölti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!