Telekom Veszprém

2014.09.12. 13:05

SEHA-Liga: A legerősebb ellenfél jön

Veszprém - A SEHA-Liga két legerősebb alakulata találkozik szombaton, 16 órakor a Veszprém Arénában. Az MKB-MVM Veszprém egyértelmű célja a három pont megszerzése a címvédő, Vardar Szkopje ellen.

B. Virág Rita

- Nagyon fontos számunkra ez a találkozó, ami azonban nemcsak a három pont megszerzéséről szól - nyilatkozta Raúl González Gutierrez, a Szkopje spanyol szakvezetője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. Látni szeretnénk, hol tartunk, jó irányba haladunk-e. Úgy vélem, nekünk még némi időre van szükségünk ahhoz, hogy legjobb formánkat hozzuk, hiszen a sok új játékos beépítése nem megy egyik pillanatról a másikra. A célunk, hogy egy jó meccset játsszunk, és egy kicsit előre tekintve, gyakoroljunk a közelgő Bajnokok Ligája szezonra.

Kiderült még, a macedónok az idén is szeretnének eljutni a SEHA-Ligában a legjobb négy közé.

Carlos Ortega
, a veszprémiek mestere elmondta, hazai pályán mindenképpen szeretnék megmutatni, milyen erőt képviselnek. A három pont megszerzése a társaság feladata. Ugyanakkor hozzátette, a Szkopje és a Veszprém mindig jó meccseket játszik és ez most is így lesz.

- A SEHA-Liga valóban erősebb, mint a magyar bajnokság. Viszont az komoly nehézséget okoz nekünk, hogy a rengeteg utazás miatt nincs időnk edzeni. Sokszor a mérkőzések jelentik számunkra a tréningeket - magyarázta Ortega.

A spanyol tréner kifejtette, legutóbb a Borac ellen a koncentrációval elégedetlen volt, s ezen mindenképp változtatna szombaton.

Az MKB-MVM Veszprém számára (a képen Ruesga) idei első hazai SEHA-liga-mérkőzés jön (Fotó: Penovác Károly)

A korábban Veszprémben is kézilabdázó Sterbik Árpád a nyáron igazolt a Vardar Szkopjéhoz.

- Szerintem nem ettől a rangadótól függ az, hogy bejutunk-e a sorozat négyes döntőjébe, vagy sem. Ez a meccs nem erről szól majd. Sokkal inkább arról, hogy felmérjük a formánkat, gyakorolni tudjunk egy európai éllovas ellen. Mindenképpen jó meccsre van kilátás, izgalommal várom - hangsúlyozta a kiváló hálóőr.

Tőle azt is megtudtuk, szerinte a Veszprém kiemelkedik a SEHA-Liga mezőnyéből, s nekik a Bresttel, a Presovval, a Zágrábbal és a városi riválissal, a Metalurggal kell megharcolni a négy közé jutásért.

Andreas Nilsson, a veszprémiek beállója arról beszélt, remek csapatba került, ahol rengeteg segítséget kap a társaktól, az edzőktől. Sok új dolgot kell még megtanulnia, azonban ezért jött ide, ez a munkája.

- A SEHA-Liga eddigi legnehezebb összecsapása vár ránk. Nagyon jó a hangulat az öltözőben, és igazán bizakodóak vagyunk. Azt gondolom, a győzelem megszerzése a célunk fantasztikus közönségünk előtt más nem is lehet - fogalmazott a svéd válogatott játékos.

Online követhetik a meccs történéseit

Az MKB-MVM Veszprém KC- Vardar Szkopje SEHA-liga mérkőzésről online tudósítunk szombaton. A 16 órakor, a Veszprém Arénában kezdődő találkozó minden fontos mozzanatáról beszámolunk, és a www.veol.hu oldalon folyamatosan frissülő írásunkat olvasva minden eseményről azonnal és gyorsan értesülhetnek olvasóink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!