Telekom Veszprém

2016.02.15. 18:37

Újoncot avattak - Négy fiatal szerepelt a hazaiaknál, mind gólt szerzett

Veszprém – Négy hiányzóval, de négy lelkes fiatallal a soraiban újabb győzelmet szerzett az MVM Veszprém a férfi kézilabda SEHA-Ligában.

B. Virág Rita

MVM Veszprém-Spartak Vojput

36:29 (21:15)

Veszprém, 1800 néző. V.: Cindric, Gonzulek (horvátok). MVM Veszprém: Alilovic – Tóth 2, Zeitz 5, Schuch 2, Sliskovic 5, Terzic 3, Chema. Csere: Mikler (kapus), Iváncsik 5 (3), Füzi 3, Ilic 3, Nilsson 3, Szeitl 3, Marguc, Szakály 2. Edző: Javier Sabate. HC Spartak Vojput: Abadzic – Zupanjac 4 (4), Rakojica 3, Dekic 2, Jelic 3, Lojanicic 4, Galfi 2. Csere: Radulovic (kapus), Lupic, Ljubojevic 3, Cupic 2, Perovic 3, Kosovic, Basaric 2, Distol, Knezevic 1, Peic 1. Edző: Ratko Vujovic.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.

A szombati BL meccs után nem maradt sok ideje a regenerálódásra a veszprémi kézilabdásoknak, hétfőn már a SEHA-Ligában voltak érdekeltek.

Ezúttal négy fiatal kapott lehetőséget Javier Sabate vezetőedzőtől, Nagy Lászlót, Gulyás Pétert, Aron Palmarssont, Lékai Mátét, Renato Sulicot Szeitl Erik, Szakály Benedek, Tóth Attila és Füzi Dániel helyettesítette.

Lojanicic szerzett vezetést a Spartak Vojputnak, de először és utoljára vezetett a vendég együttes. Iváncsik duplája után Füzi gyötörte a labdát a szerbek kapujába (3:1).

Terzic robogott kétszer is végig a pályán, láthatóan nagyon élvezte a gólszerzést (10. perc: 7:4).

Egyik csapat sem törődött sokat a védekezéssel, így az első negyedóra végén 12:7-es állás alakult ki.

Terzic kiállítását jól használták ki a vendégek, a 17. percben 12:9-re zárkóztak fel. Sőt, a 21. percben 13:11-et mutatott az eredményjelző, de Zeitz és Schuch gyorsan visszaállította a kényelmes, négy gólos különbséget. A vendégek időkérése után újoncot avattak a hazaiak, a fiatal Szakály Benedek is pályára lépett. Első helyzete kimaradt, de a nézőktől így is nagy tapsot kapott. Zeitz nagy kedvvel kézilabdázott, s ennek eredményeképp a 25. percben már negyedik góljánál tartott. A 27. percben aztán Szakály is megszerezte élete első felnőtt meccsén első találatát, s a szurkolók tapsa sem maradhatott el.

Ahogy az elsőt, úgy a második játékrészt is Iváncsik gólja vezette fel a veszprémi oldalon. A szerbek teher nélkül kézilabdáztak, sokszor bátran támadtak, de így sem tudták feltartóztatni az MVM rohamait.

Szeitl is megszerezte első találatát a Szabadka ellen, és végre tízet számolhatott a közönség az ellenfélre (29:19). Nilsson kapott kiállítást, kettőt le is faragtak hátrányukból a vendégek (48. perc: 30:22). A hajrában Szakályt ültették le két percre, óriási füttyszót kaptak a játékvezetők a nézőtérről, mindenki a fiatal játékost sajnálta. Az emberhátrányban a Vojput kihasználta az MVM hibáit (30:25), de Iváncsik hetese, majd Szeitl találata után ismét hét lett közte.

Összességében sima győzelmet aratott a fél gőzzel játszó, négy alapemberét nélkülöző MVM Veszprém.

Javier Sabate: - Sokat fejlődött a Spartak Vojput legutóbbi, októberi találkozásunk óta. Játékosaim teljesítményét nagyban befolyásolta, hogy szombaton még Isztambulban játszottunk igen nehéz Bajnokok Ligája meccset és gyakorlatilag felkészülés nélkül vágtunk neki a mai összecsapásnak. Ezúton szeretnék gratulálni a fiataloknak, akik keményen dolgoztak azért, hogy kiérdemeljék a pályára lépést. Mostantól már előre tekintünk és a vasárnapi, Zágráb elleni BL meccsre készülünk.

Chema Rodriguez: - Mindkét csapat fáradt volt, de mindketten elértük a célunkat. Mi megszereztük a győzelmet, a Vojput pedig egy jó meccset játszott.

Branislav Zeljkovic: - Nem hittem, hogy ilyen jó meccset tudunk játszani, hiszen tegnap még a Zágráb ellen meccseltünk. A játékosaimnak viszont extra motivációt jelentett, hogy ebben az arénában szerepelhetünk. Azt gondolom, az utolsó két mérkőzésünkön megmutattuk, hogy képesek vagyunk a nívós kézilabdára is és nem véletlenül vagyunk Szerbia második számú alakulata, illetve nem véletlenül szereplünk a SEHA-Ligában.

Vukasin Rakojica: - Nagyon tetszett, hogy ilyen remek körülmények között, ilyen kiváló csapat ellen szerepelhetünk. Különösen boldog vagyok, hogy Momir Ilic ellen kézilabdázhattam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!