Lombard Pápa

2014.09.12. 19:10

A Lombard Pápa megint kikapott mumusától

Pápa - Megérdemelten győzött az MTK a Lombard Pápa vendégeként tegnap a labdarúgó NB I hetedik fordulójának nyitányán.

Horváth Gábor

Lombard -MTK

0:1 (0:1)

Pápa, Perutz stadion, 1200 néző. V.: Vad II. Lombard Pápa: Szűcs - Csizmadia, Nagy Tamás, Bogunovics, Frizoni - Csilus, Tóth G., Sluka Zulevs, Faggyas - Popin. Edző: Kovács László. MTK: Hegedüs - Nagy Tibor, Kelemen, Hidvégi, Vukmir - Pölöskei, Kanta, Poór Vass P., Horváth Sergio. Edző: Garami József.

Gólszerző: Vass P. a 45. percben.

Csere: Sluka helyett Jagodics a 10., Zulevs h. Benkő a 63., Vass h. Cseke a 65., Sergio h. Csiki a 69., Tóth G. h. Kenesei a 75, Hidvégi h. Vass Á. a 83. percben.

Sárga lap: Nagy Tibor a 22., Nagy Tamás a 41., Vukmir a 72. percben.

Igazi mumus érkezett péntek este a Perutz stadionba, a pápaiak korábban nem sok sót ettek meg az MTK ellen: a fővárosi csapat a 12 egymás elleni meccsből 11-et megnyert, egy alkalommal született döntetlen.

A Lombardnak ez volt az első találkozója Mátyus János váratlan lemondása után, a kispadra a rutinos beugró, Kovács László kapusedző ült.

A szakembernek tíz perc után változtatnia is kellett, Sluka sérülés miatt kényszerült cserére, a légióst Jagodics Bence váltotta.

Némi vendégnyomás után a 13. percben először veszélyeztetett a hazai csapat, Zulevs visszafejelt labdáját Csilus lőtte el kapásból, Hegedüs biztosan hárított.

A 18. percben ígéretes lehetőséghez jutottak a vendégek, Horváth baloldali beadása után a pápai védők az utolsó pillanatban tisztáztak az ötösről. Hét perccel később Kanta lövése pattogott el a bal kapufa mellett.

Az MTK birtokolta többet a labdát, a pápaiak masszívan védekeztek. A Lombardnak nem sok esélye volt a gyors kontrára, labdaszerzés után rendszerint rögtön elveszítette a játékszert az együttes.

A vendégek támadásai sem hordoztak óriási veszélyeket magukban, így igazi esemény nélkül csordogált a meccs.

A félidő hajrájában egyre nagyobb fölénybe kerültek a fővárosiak, aminek aztán meg is lett az eredménye.

A 45. percben Hidvégi ívelt középre, és meglepetésre az alacsony termetű Vass Patrik kibújt Bogunovics mögül és a tétovázó Szűcs mellett a hálóba bólintott, 0:1.

A Pápa rögtön egyenlíthetett volna. Hegedüs hibázott óriásit, a kapus kezéből egész egyszerűen kiperdült a labda, Faggyas 18 méterről egyből az üres kapura ívelt, de a visszafutó MTK-hálóőr újheggyel a bal kapufa tövére tolta a játékszert.

A Pápa (balra sárga mezben Csilus Tamás) támadójátéka a második félidőben feljavult, de hiába (Fotó: Penovác Károly)

Aktívan kezdte a második félidőt a Veszprém megyei alakulat. A pápaiak igyekeztek nagyobb nyomás alá helyezni ellenfelüket és többször odaérni a kapu elé.

Az 52. percben Zulevs gyanús körülmények között esett el a 16-oson belül, épp az alapvonali játékvezető előtt, de a bíró sípja néma maradt. Néhány perccel később nagy egyenlítési lehetőség maradt ki, egymás után mindjárt kettő helyzet.

Popin fejelt a 16-oson belül Zulevshez, aki remekül vette át a labdát, lövése azonban gyenge volt. Hegedüs hárítani tudott, a kapus Csilus ismétlésénél, a középpályás a bal felső sarok irányába csavart, is a helyén volt. A 64. percben Nagy Tamás harcolt meg keményen és eredményesen a labdáért a vendégek 16-osának előterében. A védő megtolta a játékszert, 15 méterről vette célba a kaput, a labda Vukmiron megpattanva nem sokkal vágódott mellé. Egy perccel később Faggyas eresztett meg egy életerős lövést, ez sem ment sokkal mellé. A 67. percben Tóth G. veszélyeztette Hegedüs kapuját, a pápai ígéretes helyzetben fejelhetett, de célt tévesztett.

A Lombard ebben az időszakban abszolút felülmúlta ellenfelét, érezte ezt Garami mester is, aki cserékkel frissítette csapatát, nem mellesleg lassította a játékot.

Az MTK kicsit kijött a szorításból, s Pölöskei veszélyeztett két alkalommal is. A 77. percben Csiki közeli övését Szűcs védte bravúrral. A pápai hálóőr a szöglet után Poór közeli próbálkozását is kitenyerelte. Az utolsó negyedórára a korábban sérüléssel bajlódó Kenesei Krisztián is beszállt a küzdelembe, de ő sem tudott új lendületet adni a támadásoknak. A végén Pölöskey szerezhetett volna gólt, Bogunovics mentett.

Szünet után feljavult a hazai csapat

Kovács László: - Az első félidőben nem teljesítettünk jól. A folytatásban próbáltunk játszani, volt több lehetőségünk is, sajnos kihagytuk őket. A második félidő alapján megérdemeltünk volna egy pontot.

Garami József: - Jól kezdtük a meccset, voltak lehetőségeink. Birtokoltuk a labdát, jól játszottunk, helyzeteket dolgoztunk ki. Szünet után a csapat azt gondolta, az eredményt kell őrizni, s ez fel is hozta a pápaiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!