Lóerő

2014.10.09. 12:25

Dunántúli Szlalom Kupa: Zárult a szezon

Mór - Nyolc kategóriában hirdettek végső győztest az idei Dunántúli Szlalom Kupa záró fordulóján.

Heffler Péter

A veszprémi SR Sport Egyesület az Arrabona Rally Club által rendezett szombati Alexovics Szlalom Kupa Móri Wekerle Emlékfutamot is pazarul lebonyolította, mely a Dunántúli Szlalom Kupa kilencedik és záró futama is volt egyben.

Kerékcsavar törés is belefért
Fotó: Heffler Péter

A móri ipari parkban felállított pálya a sorozat történetében a valaha megálmodott legtempósabbak egyikének számított. A mostani versenyen tehát valamelyest nagyobb hangsúly volt a lóerőn, mint a kormánytekergetésen, éppen ezért nem is csoda, hogy volt, akinek túl nehéz volt a jobb lába és kiegyenesített egy kanyart, vagy éppen kidöntött egy tűzcsapot. Azonban sem ezek, sem egy féltengelytörés, sem gátolhatta a versenyzőket, hogy tovább száguldjanak a következő körökben. Az ötvenhat indulóból az abszolút elsőséget ifj. Fogarasi Attila (Opel) szerezte meg Bognár Martin (Citroen) és Fogarasi Attila (Opel) előtt. A veszprémi induló, Pathy Dániel Trabantjával kategóriája második helyén végzett úgy, hogy ráadásul az utolsó körében még az árkot is megjárta. A kategóriájában győzelemre törő versenyzővel a cél előtt százötven méterrel bánt el a csúszós aszfalt.

A móri futammal lezárult a Dunántúli Szlalom Kupa, melyben nyolc kategóriában hirdettek győzteseket és az ünnepélyes díjkiosztót november 15-én Sümegen tartják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!