Kultúra

2015.04.15. 16:14

Pop-art-hatások a vásznon

Veszprém - Hatala Péter képzőművész alkotásaiból nyílik kiállítás április 17-én, pénteken este fél kilenckor a Fricska bisztróban.

Marton Attila

Műveire egyszerre jellemző a kritikai realista szemlélet és az új ikonográfiai megoldások kutatása is, például anaglif háromdimenziós hatású figurák megfestése. Jelen munkái pop-art-jegyeket hordoznak, ám nem a közismert példákat követi, inkább az 1970-es évek magyar művészeinek megoldásaihoz, így a Bernáth Aurél-tanítvány Lakner László vagy Konkoly Gyula munkáihoz nyúl vissza, amelyek - eltérően a nyugati eszközhasználattól - megfestették a pop-artot , azaz nem szitanyomatokat vagy kollázsokat hoztak létre, hanem a képi elemek megfestve kerültek vászonra. A kiállítás anyaga így valóban kortárs élményeket nyújt majd.

Hatala Péter visszanyúl az 1970-es évek művészi megoldásaihoz 
Fotó: Péntek Zoltán

A Kolostorok és kertek szervezésében életre hívott tárlatot a kurátor, Áfrány Gábor nyitja meg, majd a The Company Live Band ad koncertet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!