Kosárlabda

2015.01.16. 20:10

HOYA–PVSK: Az utolsó negyed döntött

Veszprém - Az utolsó negyedben nyújtott parádés teljesítményével biztosan verte e PVSK-t a HOYA Pannon Egyetem Veszprém a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

Mosonyi József

Veszprém–PVSK 87:64 (20:11, 17:23, 23:24, 27:6)

Veszprém, 200 néző. V.: Kovács N., Radnóti M., Moár G.

HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Vertetics 12 (3), Novák P. 2, Kováts 10 (6), Kámán 23 (3), Szabó T. 13. Csere: Novák B. 9 (3), Nagy R. 6, Oltárczy 2, Gáll 2, Fekete 3 (3), Sipos 5, Nagy G. Edző: Petőfi Áron.

PVSK Kronosz Kiadó: Czukor 27 (3), Délity 2, Kőhalmi 4 (3), Berkics, Somogyfoki 9. Csere: Krnjajski 2, Földes 14 (9), Sümegi 6, Galambos, Szentágotai, Csák. Edző: Czigler László.

Az első negyedben magabiztos vezetést szerzett Kováts, Kámán és Szabó kosaraival a veszprémi csapat.

A veszprémi kosarasok (fehérben) főleg az első és a negyedik negyedben nyújtottak kimagaslót. Fotó: Penovác Károly

A második és harmadik játékrészben megtorpantak az egyetemisták, a támadójáték akadozott, és a védelem sem állt biztos lábakon, így a fiatal, 21-23 éves játékosokból álló vendégek felzárkóztak, és szorossá tették a mérkőzést. Főleg a Czukor és Földes volt elemében, s többek között nekik köszönhetően átvette a vezetést a Pécs (57:58).

A negyedik negyedben egy teljesen más mentalitású hazai együttes jött ki a pályára: Petőfi Áron tanítványai 12:0-s rohanással állva hagyták ellenfelüket. Szabó jól dolgozott a palánk alatt és Kámán is ontotta a kosarakat és a gólpasszokat. A végére teljesen elfáradó pécsiek teljesen szétestek, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy mindössze hat pontra telt tőlük ebben a felvonásban.

A Veszprém teljesen megérdemelten nyert. Az új játékosok beépítése láthatóan jól halad, s egyelőre ugyan megérezte a Körmendre távozott Farkas hiányát a HOYA, ám ez nyilván változni fog a hetek múlásával.

Petőfi Áron: – Fiatal, ambiciózus csapat ellen játszottunk, amely a mérkőzés nagy részében egyenrangú partner volt, de a záró negyedre elfáradtak. A két új játékosunkat Szabót és Feketét jól tudtuk beépíteni a játékrendszerbe, de természetesen ennek majd a jövő héten kell igazán eredményesnek lenni az Oroszlány ellen. A csapat jól védekezett és az utolsó negyedben az elvárt sebességgel játszott.

Czigler László: – A végére elfáradtunk, a hazaiak egy Verteticcsel és egy Kámánnal jobbak voltak nálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!