Kézilabda

2014.07.16. 12:48

Csoknyai István vezetésével kezdenek a füredi kézisek

Veszprém – Jövő hétfőn kezdi meg nyári felkészülését a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata. Az elmúlt hetekben szó sem volt holtidényről, rengeteg változás történt a klubnál. Például több új igazolás és egy edzőváltás.

Horváth Gábor

Nem az előző idény végén távozó Sótonyi László utódjaként bejelentett György László, hanem Csoknyai István vezetésével kezdi meg a felkészülést a Balatonfüredi KSE.

A junior válogatott szövetségi kapitánya jelenleg a jövő hét csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készül az utánpótlás nemzeti együttessel, előtte azért Füreden felveszi a munkát. Az Eb ideje alatt Zubjuk Igor másodedző vezeti majd a füredi tréningeket.

A 2013/2014-es szezonban az MKB-MVM Veszprém KC II-vel az NB I/B-ben bajnoki címet szerzett Csoknyai nem egyedül érkezik a megyeszékhelyről. Uros Vilovski (aki korábban szerepelt már Füreden), Iváncsik Tamás, Borbély Ádám, Ligetvári Patrik, is a Balaton-partiakhoz kerül.

Csoknyai István vezetésével kezdi meg a felkészülést a balatonfüredi egyesület

 

Mindez a két klub között zajló stratégiai együttműködés keretében zajlik.

György László továbbra is a BKSE alkalmazásában marad, szakmai igazgató lesz, A BKSE az előző idényben bronzérmes lett az NB I-ben és jogot szerzett az EHF-kupa indulásra. Mint ismeretes, az MKB-MVM Veszprém KC idén is megvédte bajnoki és Magyar Kupa elsőségét, a Bajnokok Ligájában pedig a legjobb négy közé jutott. A 2014/2015-ös szezonban a bakonyiak a SEHA-ligában indulnak, a honi pontvadászatba majd csak a rájátszásban szállnak be.

A fiatal füredi csapat igyekszik továbbhaladni a korábban elkezdett úton, minél eredményesebben szerepelni méghozzá úgy, hogy az ifjú tehetségek a rutinos játékosok segítségével folyamatosan fejlődjenek. Iváncsik Tamást és volt szerb válogatott, ma már magyar állampolgár Uros Vilovskit nem kell bemutatni a kézilabdabarátoknak. A junior korú Borbély (kapus), Ligetvári  (átlövő) már a felnőttek között is megmutatták magukat, korosztályokban pedig a legjobbak közé tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!