Hétvége

2014.08.10. 13:35

Szórakoztató közös főzőcskézés

Balatonakali - Idén is remekül szórakoztak, akik beneveztek a lecsófőző versenyre vagy akár csak érdeklődőként vettek részt a programon.

Varga Ibolya

Az önkormányzattal közösen hirdeti meg a versenyt már hagyományosan Tóth Béla. Erre nevezési díj nincsen és minden versenyző kap öt kilogramm paprikát, két kilogramm paradicsomot, két kilogramm vöröshagymát, fél kilogramm szalonnát. A fűszereket és a többi alapanyagot a versenyzők hozzák magukkal. Idén tíz csapat nevezett be. A zsűriben Mayer Gyula, Perger József, Punk Ferenc, Varga Ibolya, Végh Endre foglalt helyet, a bírálatot Németh Krisztina, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség regionális szervezetének elnöke irányította. Értékelése szerint a versenyzők mindannyian remekül dolgoztak, tízféle lecsót készítettek el. A kapott alapanyagokon kívül mindenki használt valamilyen egyéni alkotóelemet, nemcsak a receptek tértek el egymástól. Volt aki kolbászt, gombát, csülköt, használt, illetve tarhonyát főzött bele, vagy azzal körítette.


Az első helyezést a helyi nyugdíjasokból álló Vén kecske és a gidák csapat szerezte meg. Ők rendszeresen indulnak a helyi főzőversenyeken és gyakran végeznek az élen. Második lett a Hentesek gyöngye, harmadik a Kultur Bor Bár, a legtöbb embert megvendégelő csapat, a győri nyaralóvendégekből álló Ice team különdíjat érdemelt. Mindenki kapott emlékbe egy mutatós, ugyanakkor jól használható kerámiát, melyet Pécsi Krisztina balatonfüredi népművész készített el. A főzés ideje alatt a Royal Band muzsikált. Az eredményhirdetés és a díjak átadása után Bihari Gellért humorista szórakoztatta a közönséget, majd a Serica folk'n'roll zenekar és az Attitude Dance Company sztepptáncos folkrock show műsora következett. Végül élő zenére táncoltak hajnalig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!