Vármegyei foci

2024.04.21. 20:35

A pápaiak nem kegyelmeztek idegenben

A Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályának hétvégi rangadóján döntetlent játszott a Fűzfő az Úrkúttal, a Várpalota pedig 14 gólt kapott hazai pályán a Pápától.

Balogh Dávid

Nem bírtak egymással a felek a rangadón

Fotó: Nagy Lajos / Napló

Fűzfői AK–Úrkút SK 1–1 (1–1)

Balatonfűzfő. Fűzfői AK: Mocher – Bíró (Kovács L.), László (Molnár G.), Auerbach, Nyári, Kuti, Füle (Parrag), Babai, Szentmártoni, Méhes, Kakas.

Úrkút SK: Németh A. – Lang, Uj, Kalapács, Zágor, Papp A., Szedlacsek (Varga B.), Udvardi, Bognár, Sáringer (Varga P.), Kovács G.

Gólszerzők: Füle, ill. Szedlacsek.

Kiállítva: Kuti (83., Fűzfői AK).

Óvatosan és taktikusan kezdték a mérkőzést a felek. A 12. percben egy úrkúti szöglet okozott bonyodalmat a hazai kapunál, de Babai a gólvonalról fejelte ki a játékszert. A 15. minutumban egy vendég hiba után Füle törhetett kapura, aki ziccerben nem rontott és a léc alá vágta a labdát, 1-0. Alig pár perccel később az úrkúti hálóőr rosszul találta el a játékszert, amit Méhes majdnem megbüntetett, a távoli löketet Németh hatalmas bravúrral tolta ki szögletre. A 28. percben az úrkúti Lang István iramodott meg a pálya bal szélén, majd a beadása tökéletes volt Szedlacsek Balázs számára, aki mintegy 13 méterről nagy erővel küldte a hálóba a labdát, 1-1. Az első játékrész folytatásában nem jutottak el a csapatok újabb gólszerzési lehetőségig.

Fordulás után valamelyest az Úrkút volt aktívabb. A 60. percben Szedlacsek a kapust megverve szélről próbálta legurítani a labdát Papp számára, de nem volt elég erő a passzban, így lecsaptak rá a Balaton-parti védők. A 66. minutumban két ziccere is volt az Úrkútnak, de Mocher Dávid parádésan védett mind a két helyzetnél. A 76. játékpercben a csereként beállt Varga Bence tüzelt a fűzfői kapura, de a labda a felsőlécről pattant ki. A 83. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Kutit állította ki a játékvezető. A hajrában már egyik csapat sem tudott éles lenni, így 1-1-es döntetlennel zárult a vármegyei rangadó.

Várpalotai BSK–Pápai Perutz FC 0–14 (0–3)

Várpalota. Várpalotai BSK: Bakos (Dobai) – Kalmár (Kovács M.), Mogyorósi, Tóbiás, Borbás, Szabó P. (Miklósi), Nagy L., Oroszi, Kolki (Csáfordi), Gergely, Tombor.

Pápai Perutz FC: Présing (Hauser M.) – Nagy B. (Horváth T.), Nagy K., Varga B., Gajdosi, Mogyorósi, Rozman (Császár), Nagy D., Cser, Erdősi (Szalai), Hauser B. (Ruzsás).

Gólszerzők: Nagy D. (5), Nagy K. (3), Cser (2), Hauser B., Horváth T., Varga B., Mogyorósi.

Kiállítva: Tombor (27., Várpalotai BSK).

Devecser SE–Szentantalfa NVSE 1–4 (1–3)

Devecser, 120 néző. Devecser Se: Károlyi – Bukovics, Forgács, Szabó D., Bencsik, Paksai, Korpos, Szabó K., Horváth M., Keringer, Cserna (Szabó G.).

Szentantalfa NVSE: Szombathelyi – Bertalan (Bor), Nagy Zs., Molnár K., Szigeti (Kubatbekov), Molnár B., Csillag (Czaun), Stadler (Muchychka), Németh B. (Piltman), Slemmer, Vári Kovács.

Gólszerzők: Szabó D., ill. Molnár B. (2), Piltman, Szigeti.

Lendületesen és magabiztosan kezdett a vendégcsapat, mely korán vezetést is szerzett Molnár Balázs bombagólja révén. Majd a 20. perc körüli gólváltásokból is jobban kijőve 3-1-es előnnyel zárta a félidőt a Szentantalfa. A kényszerű csere miatt óvatosabb hazaiak a második félidőben kevesebb "vizet zavartak", az Antalfa pedig nyugodtan játszva tovább növelte az előnyét Piltman góljával. Megérdemelt vendéggyőzelem született korrekt játékvezetés mellett.

Jók: Bencsik, Baksai, ill. Slemmer, Molnár B., Molnár K., Nagy Zs.

Tudósított: Oláh Gergely.

Sümeg VSE–Ajka Kristály SE 2–0 (2–0)

Sümeg. Sümeg VSE: Kovács R. – Nimsz, Bolla, Bujtor (Markó), Varga G., Rédei, Szakonyi Stephan, Laczi, Csik (Párizs), Görhes A., Görhes T.

Ajka Kristály SE: Bognár – Móger (Szarka), Puskás, Szabados (Modory), Ambrus, Magyar (Rohály), Ujvári (Szabó Z.), Grőber (Varga B.), Bakó, Rédling, Lajtos.

Gólszerzők: Nimsz, Szakonyi Stephan.

Kiváló idő és remekül előkészített játéktér fogadta a csapatokat. A kezdést követően a vendégek támadólag léptek fel, többet birtokolták a labdát. A 33. percben büntetőből Szakonyi révén előnyt szereztek a hazaiak, amelyet a 45. percben Nimsz találatával tovább növeltek. A második félidőben a hazaiak domináltak szervezett és jól védekező játékukkal, amelynek ellenszerét nem találták meg a vendégek.

Összegezve: a sümegiek győzelmének a kulcsa a kitartó, taktikus fegyelmezett játék volt. Az ajkaiak helyenként durva játékot produkáltak. 

Tudósított: Fazekas László.

FC RAC–Klíma-Park Magyarpolány SE 3–2 (1–2)

Gyulafirátót. FC RAC: Gyurmánczi – Balta N., Zsámboki (Farkas M.), Vaczola, Mtewele, Balta G., Bekker T., Kövesi, Veszprémi, Varga D., Bekker R.

Klíma-Park Magyarpolány SE: Paksi (Polt B.) – Kulman Gy., Antal, Döbrösi G., Czepek, Kulman B., Döbrösi M., Juhász, Sárkány, Hardi, Horváth D.

Gólszerzők: Farkas M., Bekker R., Zsámboki, ill. Hardi, Kulman Gy.

Kiállítva: Balta N. (29.), ill. Horváth D. (82.).

Csetény SE–Péti MTE 3–2 (2–1)

Csetény. Csetény SE: Jelencsics – Danó (Horváth K., Varga B.), Simon, Katóka, Juhász, Jakab, Arany, Kalányos, Horváth M., Dávid, Szehoffner (Bernáth).

Péti MTE: Varga Zs. – Gyurcsek, Erdősi X., Horváth P., Nagy R., Horváth B., Bóka, Simon, Rados, Erdősi P., Széplaki.

Gólszerzők: Juhász (2), Horváth M., ill. Gyurcsek (2).

Balatonfüredi USC–FC Zirc 4–0 (1–0)

Balatonfüred, 100 néző. Balatonfüredi Usc: Filipánics – Simon, Tarnai (Zab), Török, Nagy D., Babos (Kovácsfi), Radács, Juhász (Szücs), Takács, Szente (Drahovszky), Koltai (László).

FC Zirc: Dobai – Bíró, Mári, Hornyacsek R., Orbán (Hornyacsek E.), Hegyi, Stupián, Szöllősi, Takács (Nagy B.), Kopházi (Tehel), Somogyi.

Gólszerzők: László, Nagy D., Koltai, Tarnai.

Az első félidőben tapogatózó mezőnyjáték folyt, a kapuk alig forogtak veszélyben. A 40. percben aztán a vendégek gondoltak egyet és gólt ajándékoztak a helyieknek. Történt, hogy Kopházi röviden adott haza, Koltai lecsapott a labdára, kicselezte a kifutó kapust is, majd balról az üres kapuba helyezett. 

Fordulás után folytatódott a felejthető foci, a felek a két 16-os között fárasztották egymást. Aztán a helyi fiatalok az utolsó negyedórában, öt cserét követően (!), megtáltosodtak, s öt perc leforgása alatt három gólt lőttek.

A 75. percben Nagy D. jobb oldali beadását Tarnai remek mozdulattal vágta a jobb felső sarokba.  Két perc múlva egy 20 méteres szabadrúgást Dobai csak kiütni tudott, ott termett László O. és közelről laposan a hálóba helyezte a labdát.   A  80. percben ismét László  Olivér jeleskedett, akit csak fellökni tudtak a 16-oson belül. A  büntetőt Nagy D. a jobb alsó sarokba lőtte .

A hajrában a vendégek is óriási lehetőséghez jutottak, de nem éltek vele. Drahovszky buktatta a 16-oson belül Bírót, ez is 11-es.  A büntetőt Somogyi a kapu bal oldala felé lőtte, de Filipánics bravúros vetődéssel kiütötte a labdát.

A fürediek remek hajrájuknak köszönhetően megérdemelten győztek a jól küzdő bakonyiak ellen.

Jók: Filipánics, László O., Tarnai, Takács L., Nagy D. , Török, ill. Bíró, Hegyi,  Mári.

Tudósított: Burka Tibor.

Balatonalmádi SE–Tihanyi FC 3–1 (2–0)

Balatonalmádi, 100 néző. Balatonalmádi SE: Jójárt – Nagy Á. (Németh L.), Markó, Ács, Márcsik, Horváth B. (Bodnár), Hoffer, Matejkó, Mátyás (Bencsik), Piri, Jánó (Mészáros).

Tihanyi FC: Illés – Dévényi, Németh K., Fehér, Bene (Kovács Á.), Henn (Gál), Tar, Vojnity, Nemes, Szücs (Sudár), Barcza.

Gólszerzők: Jánó (2), Ács, ill. Nemes.

Kiállítva: Kovács Á. (82., Tihanyi FC). 

Hűvös, szeles időben kezdődött a két Balaton parti csapat rangadója, amelyen a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. Az első játékrész első felében két alkalommal is a tihanyi kapufát találták el az almádi játékosok. A játékrész derekán Jánó Márton fejesével vezetést szerzett a BSE, majd negyedóra múlva Ács Gergő lövése vágódott a léc alá. Fordulást követően, váratlanul, büntetőből gyorsan szépített a tihanyi csapat. A mérkőzés hátralévő részében továbbra is a BSE irányította a játékot. A lefújás előtt húsz perccel egy szép támadást követően Jánó Márton talált ismét a vendég kapuba, így kialakítva a 3:1-es végeredményt.  A küzdelmes, nagyiramú találkozón a hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Jók: az egész BSE, ill. Vojnity, Tar.

Tudósított: Jandrasics Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!