Kis híján újabb tragédia történt

2020.09.26. 19:02

„Én nem tehetek arról, hogy szemből is előznek” – Halálszakasz a 8-as úton?

Egy hajszálon múlt, hogy megúsztam egy péntekihez hasonló, két halállal végződő balesetet a 8-as főúton Városlődnél, a Csehbányai elágazó előtti háromsávos úton, szombaton.

Kovács Erika

cof

Fotó: Kovács Erika

Szinte órára pontosan egy nappal korábban álltam egy borzalmas baleset helyszínén Városlődnél, a csehbányai elágazóhoz vezető, háromsávos lejtőn, ahol Ajka felé kihajtott egy nő egy kamion mögül, autójában két gyerekkel, és nekiment két másik, szemből érkező autónak, miután meghalt két vétlen ember, egy 55 éves ajkai nő, és egy 31 éves veszprémi fiatalember, hárman pedig életveszélyesen megsérültek.

Szombaton az történt, hogy egy Volvós ugyanezen a szakaszon – Ajka felé a lejtőn – hirtelen kivágott az autóm mögül, miközben jöttek lentről előző autók. Azt láttam, hogy a Volvós a szemből érkezők láttán hirtelen fékezett, fékcsikorgást is hallottam, meg füstölő gumikat, és az illető alig tudta az autóját megtartani. Miután észrevettem az előző Volvóst és a szemből érkezőket, nagyobb sebességre kapcsoltam, hogy a Volvo beférjen még mögém, ami szerencsére meg is történt.

A Volvós, miután egy alkalmas helyen utolértem, azt mondta, ő nemzetközi sofőr, és mindent tud, nagy gyakorlata van, arról meg nem tehet, hogy szemből előznek. Ezek után emlékeztettem a pénteki tragédiára, és megjegyeztem azt is, van még mire figyelnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában