Gazdag repertoár

2024.05.12. 15:28

Zenés est a tízéves Jubilate karral

A Zenés esték programsorozat keretében az idén tízéves Jubilate női kar szórakoztatta az érdeklődőket a Nagy László Városi Művelődési Központ Kiállítótermében.

Tóth B. Zsuzsa

A tízéves Jubilate női karújabb zenés esten szórakoztatta a közönséget

Fotó: Györkös József

A Hartinger Nándorné vezette, húsztagú kórus estje egyik felében ezúttal a komolyzenéhez kapcsolódó évfordulókra emlékezett, majd a szerelem hónapja apropóján érzelmes dalokat adott elő. Például Edith Piafot idézték sanzonokkal a kórustagok, valamint Rómeó és Júlia történetét elevenítették fel a filmzenén keresztül.

A fennállása tizedik évfordulóját ünneplő kar tavasszal az elmúlt évek emlékképei vetítésével és természetesen énekléssel idézte meg a legszebb pillanatokat. Repertoárjuk a kezdetektől vegyes és gazdag, a klasszikusoktól az egyházi zenén át a könnyűzenéig minden műfajban otthonosan mozognak az ajkai és környékbeli, többnyire nyugdíjas korú hölgyek. Rendszeresen színesítik fellépéseikkel a városi eseményeket, de szerepeltek már a Mária rádió hangversenyein is, és szép eredményeket értek el. Kórusmű kategóriában ezüstérmet szereztek, népének kategóriában bronzot.

Több más megmérettetésen is sikerrel jártak. Például az Éneklő Magyarország versenyről arany minősítéssel tértek haza, egy olaszországi nemzetközi versenyen pedig ezüstérmet szereztek. Azonban az utóbbi években már nem a versengés az elsődleges célja a csoportnak, sokkal inkább a közönség és a maguk szórakoztatása, az együtt éneklés. Ami pedig a repertoárt illeti, az elmozdult a könnyedebb műfajok irányába – tudtuk meg a kar vezetőjétől. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában