Gazdaság

2014.10.13. 15:59

Ingatlanpiac: Karácsonyig tart a fellendülés?

A lakásukat vagy családi házukat árulók számára jó hír: egyre többen kezdtek érdeklődni az eladó ingatlanok iránt – legalábbis ez a tapasztalata Tóth Valéria ingatlanszakértő-értékbecslőnek.

Gajdos József

Tóth Valéria szerint még a rossz idők, a tél beállta előtt sokan szétnéznek a piacon, ami reménykedésre adhat okot mind az őszi, mind a jövő tavaszi ingatlanforgalom kilátásait illetően.

– Láthatóan és érezhetően visszatért a vásárlók bizalma, ami összefüggésben állhat a banki szektort érintő kormányzati döntésekkel és a lassú, de azért érezhető stabilizálódási folyamatokkal – vélekedik a szakértő, s hozzáteszi: egyre többen keresnek befektetési szándékkal, elsősorban kiadás céljából ingatlanokat. Nekik a kisebb alapterületű, a közlekedési szempontból könnyen megközelíthető helyen fekvő, alacsonyabb rezsijű lakások jöhetnek szóba.

– A városok frekventált részén a kisgyermekes családok a jó állapotú, kevés felújítást igénylő ingatlanokat keresik – teszi hozzá.

Címkék#ingatlan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!