Gazdaság

2014.07.16. 06:55

Alacsony bírságok

Megyénkre nem jellemzősek a fogyasztóvédelmi elmarasztalások, derül ki a feketelista.hu internetes portál adataiból.

Tremmer Tamás

A fogyasztóvédelmi hatóság jogszabályi kötelezettsége okán 2008. szeptember 1. után indult eljárásokban meghozott és jogerőre emelkedett valamennyi határozatát nyilvánosságra hozza és fél évig megjeleníti honlapján azoknak a cégeknek az adatait, amelyeknél fogyasztóvédelmi jogsértést állapított meg. A feketelista.hu internetes portál is ebből dolgozik, jelenleg 2012. április 25-től tartja nyilván a fogyasztóvédelmi elmarasztalásokat. 2014. július 10-ig országosan 233 cég szerepel az Egyesített Feketelistában. Ugyanezen intervallum alatt Veszprém megyéből 17 cég került a „szégyenpadra”.

Megyénkben 2012-ben és 2014-ben (július 10-ig) nem volt fogyasztóvédelmi elmarasztalás, a 17 cég mindegyike tavaly kapott bírságot. A bírság maximuma akár több millió forint is lehet, ehhez képest a megyei vállalkozások megúszták százezer forint alatti összeggel, ami azt jelzi, hogy az elmarasztalás ellenére a fogyasztóknak nem lehet okuk panaszra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!