Gazdaság

2014.07.28. 11:26

A legnagyobb árbevételű hazai cégek

A legnagyobb árbevételű hazai cégek rangsorában 37. helyen szerepel a Continental. A legnagyobb exportőrök között pedig már a péti Nitrogénművek is feltűnik.

Tremmer Tamás

A tavalyi esztendőben legnagyobb árbevételt elért magyarországi cégekről a napokban tette közzé 50-es toplistáját a Heti Világgazdaság. Az élen a tavalyihoz képest a helyzet változatlan: első a Mol (5400 milliárd forint árbevétellel), második az Audi Hungária Kft. (1738 milliárd), míg harmadik a GE Infrastructure Kft. (1545 milliárd).

A toplistára felkerült a veszprémi és budapesti telephellyel rendelkező Continental Automotive Kft. A vállalat az előző évhez képest három százalékkal növelte az árbevételét, amely 2013-ban meghaladta a 207 milliárd forintot. Ezzel az előző évi lista 42. helyéről a 37.-re léptek előre.

A gazdasági hetilap az exportálók ötvenes ranglistáját is összeállította. A rangsor eleje ugyanaz, mint az árbevételnél. A Continental úgyszintén felkerült a listára, méghozzá a huszadik helyre, 206 milliárd forintos külföldi értékesítéssel. Ezen a toplistán már a péti Nitrogénművek is helyet követelt magának, a 107 milliárd forintos exportárbevételük a 35. helyre volt elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!