Foci

2014.07.20. 12:55

Futballjátékosokat tesztelnek

Ajka, Balatonfüred - A Veszprém megyei labdarúgó csapatok készülnek a bajnoki rajtra és ennek érdekében folyamatosan pályára lépnek tesztmeccseken.

Novothny Ottó

FC Ajka _Veszprém

1:1 (1:0)

Ajka, 100 néző. Ajka: Tulipán (Jánosa 46.) - Mogyorósi (Merk 20.), Köles, Pákai, Gunther - Rajos (Horváth 46.), Lattenstein (Hanzl 46.), Weitner (Csordás 46.) - Mihalecz (Alex 46.), Sowunmi (Major 46.), Szabó. Edző: Klement István. VFC: Kádár (Gyimesi 46.) - Venczel, Garai, Császár (Czvetko 60.), Kuti - Nagy (Iványi 46.), Bolla (Németh 31.), Pavlitzky, Burcsik - Baldauf, Tóth (Kovács 46.). Edző: Simon Attila.

Gólszerző: Sowunmi 20., Császár (11-esből) a 60. percben.

Simon Attila a veszprémiek mestere elmondta, hogy a pápaiak próbajátékosok közül beváltak és így a Veszprém FC-vel szerződést is kötöttek: Bolla Gergő (védekező középpályás), Baldauf Konrád (szélső) , Venczel Zoltán (védő).

Az ajkaiak (fehérben) döntetlent játszottak a piros mezes veszprémiekkel a tesztmérkőzésen (Fotó: Penovác Károly)

Ugyancsak minden bizonnyal veszprémi színekben folytatja pályafutását a két szombathelyi: Tóth László (támadó) és Gyimesi Máté (kapus).

Ugyanakkor még változatlanul figyelik Németh Erik (Körmend) és Illés Martin (Pápa) teljesítményét, velük kapcsolatban a jövő héten várható döntés.

A korai kezdés ellenére kánikulában játszottak a csapatok. Az első félidőben a vendégek elsősorban szabálytalanságaikkal tűntek ki, ennek áldozata lett Mogyorósi az első negyedóra végén. A hazai találat szöglet variáció után remek egyéni megoldásból született. Szünet után az ajkaiaknál a fiatalok léptek pályára, igen alacsony színvonalú volt a játék. A vendégek egyetlen kapura lövése a büntető volt, igaz a házigazdák is csak kétszer próbálkoztak. A mérkőzés kevés élményt nyújtott a stadionba kilátogató focibarátoknak.

Videoton II _BFC

1:0 (0:0)

A vendégeknél a következők kezdték a találkozót: Balogh - Krén, Kovács, Bognár, Füredi - Somogyi, Szabó, Szántó, Szűcs - Czafit, Nyári. Edző: Pető Tamás.

Később játéklehetőséget kaptak, illetve a Balaton partiaknál előfordult, hogy a lecserélt futballista ismét visszatért a küzdőtérre: Keszei, Kiss, Udvardi, Tischler, Nemes.

Pető Tamás a BFC szakvezetője szerint a felkészülésnek ebben a szakaszában a feltételeknek megfelelt a találkozó. A házigazdák (a balatonfürediek pályafelújítás miatt valamennyi tesztmérkőzésüket idegenben játsszák) egyetlen kapura lövését komoly egyéni hiba előzte meg. A vendégek viszont többször is veszélyeztettek első hivatalos próbameccsükön, de a kapuba nem sikerült betalálniuk. Az edző elégedett volt a tapasztalatokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!