Életmód

2015.02.09. 17:55

A gyulafirátóti cicák

Balatonfüred - Összesen nyolcszázan nézték meg nem régiben a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió táncosainak féléves bemutatóját a füredi Sport és Szabadidő Központban.

Gajdos József

Ötvenhat műsorszám, 32 új koreográfia, színpompás ruhák, 340 gyermek, 800 néző és negyedszázados múlt. A háttérben rengeteg munka, szorgalom, kitartás és erőfeszítés, lelkesedés, csillogó tekintetek - mindezt megtapasztalhatták azok, akik elmentek a stúdió féléves bemutatójára. Az első előadáson a tanfolyami csoportok, és az óvodások kezdő tánclépéseit, valamint néhány egyéni és páros versenyző koreográfiát tekinthették meg a nézők, míg a második előadást a versenyző csoportok új évadra készített koreográfiáiból állították össze.

Kiemelkedő volt a balatonkeneseiek produkciói közül a Madarak, a balatoncsicsóiak közül a Kontention, a balatonfürediek közül az Autóversenyzők, és a gyulafirátóti cicák produkciója. A zirci, a várpalotai, a balatonalmádi, a nádasdladányi kezdő csoportok bátor lépéseit is nagy tapssal jutalmazta a közönség. Az egyéni versenyzők kiemelkedő egyéniségei voltak a féléves bemutatónak: a színpadra termett Szentes Nóra, az Unicornist táncoló Kocsi Kinga, és az új tehetségként feltörő Benedek Bianka.


A Kabaré című felnőtt koreográfia táncosai. Farsang után a tavaszi versenyszezonra és az év végi, 25 éves jubileumi gálára készülnek
Fotó: Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió

A csoportos számok közül taps, és ováció kísérte a várpalotai Kék meg a sárga koreográfiát, a veszprémi felnőtt csapat modern táncát, a juniorok Kalinkáját, és a tíz éve működő Anyukák-apukák csoport Matróztáncát.

A farsangi szezon után a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió növendékei és tanárai a tavaszi versenyszezonra, és az év végi, 25 éves jubileumi gálára készülnek. A nagyszabású program helyszíne a Veszprém Aréna lesz, ahol a stúdió korábbi, ma már neves táncosként ismert növendéke is fellép. A június 6-i rendezvény fővédnöke Porga Gyula polgármester - tudtuk meg Kiszelyné Czibik Tündétől, a stúdió művészeti vezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!