EFOTT

2013.07.01. 16:42

EFOTT: Mindenki katapultált

Rég fordult már meg 4 nap alatt közel 90 ezer ember Zánkán, ám ez a pillanat is eljött: a felfrissült Új Nemzedék Központ adott helyet az EFOTT-nak, ahová ismét rekordszámú közönség érkezett.

Juhász Bálint

A legtöbben a vizsgaidőszakot hátuk mögött hagyva, amolyan nyárindítóként érkeztek a fesztiválra, ahol idén is számos zenész és program várta az érdeklődőket. Ahogy teltek a napok, párhuzamosan lett jobb az idő: előkerültek a bikinik és a fürdőnadrágok, a fiatalok belevetették magukat a magyar tengerbe.

Bulizene szólt a strandon is, ahol ajándék tetoválásokkal és italokkal lehetett gazdagodni. Ingyen cukrot, kekszet, lufikat, strandlabdákat, matracokat is szerezhettek a szemfüles diákok. A Civil téren pedig az Új Nemzedék Központ által szervezett programok között sapkát, frizbit, pólót lehetett nyerni, valamint fotót csináltatni. A sportprogramok között népszerű volt a részeg bicikli, a saját testsúlyos edzés, de röpiztek és fociztak is a fiatalok, az EFOTT kupán pedig még csapatok is mérkőztek.

 

Katonai bemutatókat tartott a Magyar Honvédség, a sátrukban pedig lézerlövészet, kötélmászás, totó is volt – a kíváncsiskodók pedig egy igazi katonai harcjárművet is birtokukba vehettek. A paksi atomerőmű kamionjánál az atomenergiával kapcsolatos dolgokról tájékozódhattak, nem messze pedig egy katapulttal próbálhatták ki, milyen lehet pilótának lenni.

A fiatalok egyöntetű véleménye az volt: ilyen jó koncerteket még egyik előadótól sem hallottak, mint az idei EFOTT-on. Jól példa erre, hogy Péterfy Bori és Qka MC is olyan jól érezte magát, hogy beleugrott a színpadról a tömegbe! Új dalokat mutatott a PunnanyMassif, a CompactDisco és a Magashegyi Underground is. Számos külföldi híres zenész is fellépett: a CocoJambo előadója, Mr. President például a fellépése után Dévényi Tibi bácsi retrodiscojában mulatott! A Quimby koncert pedig mindközül a legjobbnak ígérkezett a fesztiválozók szerint.

Zsúfolásig tömve érkeztek a vonatok az első napokban, és hazafelé is ügyeskedni kellett azért, hogy ülőhelyhez juthassanak a fiatalok. Volt aki stoppal, és volt aki a busszal próbálkozott: ez egész napos elfoglaltságnak minősült, hiszen több ezer ember akarta egyszerre elhagyni a fesztiválhelyszínt.A legtöbben azzal: jövőre ugyanígy, valahol!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!