Balatonfüred

2014.12.09. 17:25

Adventi piknik Paloznakon

Paloznak - Karácsonyváró művésztalálkozó lesz vasárnap Paloznakon a falu központjában és galériájában. A költők, írók, képzőművészek, zenészek és színészek együtt ünneplik Advent harmadik vasárnapját, és ide várják az érdeklődőket is.

A Veszprémi Művész Céh és Paloznak önkormányzata által szervezett találkozó szombaton 18 órakor elkezdődik a Paloznaki Kórus koncertjével a katolikus templomban. Vasárnap délelőtt 10 órától zenés bevezetővel indul a nap, majd költőkkel, írókkal, irodalmárokkal lesz beszélgetés munkásságukról és a karácsonyokról, ahol mód nyílik dedikálásra, autogramkérésre is.

Ezzel párhuzamosan karácsonyváró gyermekfoglalkozás, készülődés zajlik, majd fellép a Csopaki Néptánc- együttes a faluközpontban. A jó hangulatról büfé, forralt bor, tea is gondoskodik. Az irodalmi alkotások, műtárgyak, ajándéktárgyak vásárára meghívott népművészek is bemutatják munkáikat, valamint a Napló és kiadója, a Pannon Lapok Társasága népszerű receptkönyvei is megvásárolhatóak lesznek. Délután beszélgetést tartanak népszerű színészeinkkel advent kapcsán, majd a Veszprémi Művész Céh képző- és iparművészeinek kamarakiállítása nyílik. A nap Pribojszky Mátyás világhírű szájharmonika-művész és zenésztársa blueskoncertjével zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!