Badacsonytomaj

2014.09.14. 12:10

Badacsonytomaj egy kincsesláda - Rajzó Ildikó független polgármesterjelölt

Badacsonytomajban hatan pályáznak a polgármesteri pozícióra, lapunk ezúttal Rajzó Ildikó független jelöltet mutatja be.

Tóth B. Zsuzsa

Rajzó Ildikó szerint a Balaton-part legelmaradottabb települése ma Badacsonytomaj, és ez nem két-három esztendő, hanem 10-15 év következménye. Úgy véli, a felzárkóztatás érdekében első lépés a jelenlegi városvezető leváltása, miután 12 év alatt bebizonyosodott, hogy személyében felelős a mostanra kialakult lepusztult állapotért. Ő 2010-től önkormányzati képviselőként törvények, rendeletek értelmezése mellett új képviselő társaival minden erejével azon volt, hogy Badacsonytomaj „hajóját” a csődhelyzetben zátonyra ne futtassák. A település kasszáját 800 milliós adóssággal vették át, de terhelték őket százmilliós büntetések formájában is.

Rajzó Ildikó független jelöltként Badacsonytomajon indul

Rajzó Ildikó vallja, hogy távol áll tőle a konfliktusok keresése, mégis kénytelen volt képviselői esküje betartása értelmében feljelentéseket tenni, ezek kivizsgálása jelenleg is folyamatban van. Úgy véli, Badacsonytomajnak kiválóak a természeti adottságai. Egy kincsesláda a város, melynek kulcsa túl sokáig volt rossz kezekben. 2013-ban konszolidálta a települést az állam, kaptak egy esélyt.

Turizmus, bor, kultúra kulcsszavak jelentik a fejlődést és igenis jó irányba haladnak: hotelek épültek egész éves nyitva tartással. Van helye további igényes szálláshelyeknek és a vendégeket ellátandó szolgáltatások, programok éves munkahelyeket jelentenek. Városközpontokat kell építeniük, gazdaságot fejleszteniük, segíteniük a munkahelyeket létesítőket. Így akadályozhatják meg a mára kritikus méreteket öltött elvándorlást. Szükséges csökkenteni a lakosság adóterheit, javítani az egészségügyi ellátást, folytatni a közüzemek kiépítését. Badacsonytomaj háziasszonyaként ezen közös érdekek képviseletét tűzte ki célul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!