Badacsonytomaj

2014.10.30. 19:35

Bőven akad tennivaló

A képviselő-testület minapi döntése alapján Badacsonytomaj alpolgármestere mostantól Orbán Péter, a pénzügyi, ügyrendi és szociális bizottság elnöke pedig Forintos Ervin.

Tóth B. Zsuzsa

Krisztin N. László polgármestertől megtudtuk, hogy illetménye 448 ezer forint, ennek 15 százaléka a költségtérítés összege. A testületi munkából Kun István a településüzemeltetés, Laposa Bence a beruházások, Nagy Lajos a szociális és intézményi ügyek, Nagy Miklós pedig a turisztika területén veszi ki részét.

Badacsonytomaj mindhárom városrészében van tennivaló. Az alakulóülésen Nagy Miklós, Laposa Bence, Kun István, Orbán Péter (alpolgármester), Krisztin N. László (polgármester), Forintos Ervin és Nagy Lajos, az új képviselő-testület tagjai koccintottak a város borával a jövőre (Fotó: Deák Ferencné )

Az ülésen elhangzottak szerint Krisztin N. László a jövőben széles körű kommunikációt tervez a városlakók és a város vezetése között. Leszögezte, hogy új közösségi programok szervezése, valamint közösségi terek kialakítása szükséges, utóbbi a badacsonyi és a tomaji városrészben. Új művelődési házra és civil házra ugyancsak szükség van.

Badacsonyörsön a strand helyzetét kell megoldani. Az ifjúság szélesebb körű bevonását tervezi a város életébe. Az azonnali fejlesztési feladatok között szerepel Badacsonytomajon a temetőhöz vezető út korszerűsítése és a járdák kiépítése, Badacsonyban és Badacsonyörsön kátyúzni kell. Tomajon a Tájház udvarának rekonstrukcióját szintén meg kell oldani, Badacsonyban az ABC körüli terület burkolása, a szomszédos sétány és a közeli árkok rendbetétele, valamint a Halétterem és környezetének kialakítása sürgető. Örsön a temető mellett parkolót kell kialakítani, valamint a közvilágítás fejlesztése terén vannak feladatok. A későbbiekben a meglévő és új kapcsolatok gondozásán túl vagyongazdálkodási teendők várnak a városvezetőkre, valamint befektetőket kell felkutatniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!