Ajka

2014.07.10. 16:06

Elkészült Ajkán a civil ház

Ajka - A keleti, az úgynevezett babucsai városrész civil házának elkészültével erősödhet a lakók közössége.

Tóth B. Zsuzsa

Mindez az épület csütörtöki avatásán hangzott el Schwartz Bélától. A polgármester hangsúlyozta, hogy Ajkán fontos az egyes városrészek fejlesztése, ebben a körzetben az itt élők kérték, hogy mit újítsanak, szépítsenek.

Az ajkai keleti városrészben közösségi házat avattak csütörtökön. A képen a rockis gyerekek láthatóak az avatáson.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Köszönet illeti ezért a lakókat, remélem, néhány éven belül teljes lehet az összkomfortérzetük és minden vágyuk, ami a fejlesztéseket illeti – mondta a polgármester. Kérte a terület, baráti körének vezetőjét, hogy működtessék a házat, a keleti városrész váljon élő közösséggé. A 120 négyzetméteres, 14,5 milliós önerővel épült közösségi ház elkészültét a Babucsa Dűlői Baráti Kör tagjai nevében az elnök, Rácz Gyula köszönte meg. Úgy fogalmazott, hogy több köti össze a területen lakókat, mint amennyi elválasztja őket. A fizikai, szellemi építkezés jelei már látszanak, hiszen a házban már egy helyi fiatal alkotó kiállítása nyílt és a sakkozók is várnak mindenkit. Gerencsré Hilda, az Ajka és Térsége Civil Szervezetek Szövetsége elnöke örömét fejezte ki, hogy újabb taggal bővül a szövetség. Mint mondta, fontosak az utak, a hidak, de az emberi kapcsolatok is legalább annyira lényegesek. Az avatási ünnepségen a Borostyán Férfikar, a Dinamic Rock and Roll Klub tagjai és a környékbeli szavaló gyerekek közreműködtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!