Zirc

2016.10.06. 20:10

Őszi virágcserebere

Zirc - A tavaszi sikeres növénycserebere után újra találkozóra hívta a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ az Idősek Klubjába a kertészkedőket.

Müller Anikó Hanga

Sokan hoztak magukkal növényeket, virágokat, voltak kaktuszfélék, pozsgások, hagymások, aloe vera, bo-hóc-, bögrevirág, anyósnyelv, fokföldi ibolya, vakondűző, hibiszkusz, szamóca, paradicsom. Pék László ismertette, milyen őszi munkákat kell elvégezni a kiskertekben, beszélt a növények szaporításáról, téli védelméről.

Jól sikerült a cserebere, hasznos tanácsokat is kaptak a résztvevők Fotó: Müller Anikó Hanga

Balázsics Lászlóné nagyon szereti a virágokat, több mint százat ápolgat otthonában, szenvedélye mintegy huszonéve, nyugdíjazása óta tart. Kedvenc virága a kála, sokféle színben, van sárga, rózsaszín, lila, fehér, narancssárga, sötétlila. Büszke az üvegházukra is, ahol mintegy kétszáz kaktusz pompázik, de sok a kertben az örökzöld, és van egy kis tavuk is, halakkal, tavirózsákkal. A cserebere mellett a résztvevők megosztották gyakorlati tapasztalataikat és hasznos tanácsokkal látták el egymást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!