Zirc

2015.10.17. 13:25

Az országos megmérettetésre készülnek a sportlövők

Zirc – Jó eredménnyel zártak a Sportlövő Diákolimpia megyei döntősei, a zirciek közül egyéni versenyben hárman is elsők lettek: Panyi Kinga, Károlyi Gergő valamint Mihályfi Vendel.

Kutasi Zsófia

Jó hangulatban telt a Sportlövő Diákolimpia megyei versenye, melyen a zirciek idén is szépen szerepeltek. Az egyéni első helyezések mellett a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata is nyert. A fiatalokat az elért eredményekről és terveikről kérdeztük. Panyi Kinga elmondta, tíz éve foglalkozik sportlövészettel, ami már a kezdetekben megfogta és úgy gondolta, ebben igazán jól tudna szerepelni. Szereti, hogy összepontosítani kell, teljesen le kell nyugodni hozzá. Tavaly megszerezte az országos diákolimpiai bajnoki címet, ezt szeretné megvédeni, az Európa bajnokság és az olimpia pedig szintén a tervei között szerepel. Ameddig lehet, el szeretne jutni.

Károlyi Gergő közel hat éve sportlövő. Szereti a fegyvereket és azokat az eszközöket, melyeket a sportlövészethez használnak. Az eredmények jöttek, mióta a sporttal foglalkozik. - Ameddig csak lehet ezt fogom folytatni - mondta.

Mihályfi Vendel kilenc éves kora óta űzi a sportot. Először tévében látta, akkor megtetszett neki és ennek hatására kezdett a klubba járni, ahol szerinte a hangulat is egyre jobb. Vendel egy idő után folyamatosan kiemelkedő eredményeket ért el. Jelenleg csapatban és egyénileg is első helyezett lett.

A két legfiatalabb versenyző a tíz éves Bittmann Kata és Vintze Regina, akik csapatban értek el első helyezést. Úgy vélik, nem csak fiúknak való ez a sport, nekik is ugyanolyan jól megy.

A bakonyszentkirályi Bittmann Kata szülei biztatására egy éve jár sportlövészetre, ami azóta is jól és könnyen megy neki. Vintze Regina szintén egy éve kezdte, mint mondta, amikor először lőtt légpuskával, egyből két nyolcas találata lett.

Csapatban szintén első lett Végh Antal és Végh Zsigmond. Szintén szép eredményt ért el Ambrus Szabolcs és Vágenhoffer Dávid.

Az MTTSZ Területi Klub Zirc tagjai a diákolimpia országos döntőjére készülnek. A klub nem csak a megyében, de országos szinten is kiváló eredményeket ér el. Varjas József, a klub elnöke, felkészítő edző elmondta, idén három első helyre számít, a megyék rangsorában a húsz lövéses versenyszámban pedig a negyedik helyet tartja reálisnak.

- Ha sportlövő versenyre mennek a zirciek, csak az a kérdés, melyik érmet viszik el - fogalmazott. A kiváló eredmények annak is köszönhetőek, hogy Varjas József folyamatosan jobb teljesítmény elérésére ösztönzi a fiatalokat. A felkészítő edző elmondta, a sportlövészet nagyfokú összpontosítást, odafigyelést és koncentrációt igényel. Fontos, hogy ilyenkor a gyerekek ki tudják zárni a külvilágot a zavaró tényezőket vagy gondolatokat és kizárólag a feladatra figyeljenek.

A diákolimpia országos döntője azért is fontos, mert az első helyezettek a továbbtanulásnál tíz plusz pontot vihetnek magukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!