Zirc

2015.06.07. 20:41

Arborétumi virágszirom bontogató

Zirc – „Virágszirom-bontogató” játékra hívta a családokat az arborétumba a ciszteri Monostori Látogatóközpont.

Müller Anikó Hanga

A főbejáratnál menetlevelet kaptak a látogatók, hét növényes matricával és egy térképpel. A park legszebb útvonalát bejárva kellett megtalálniuk az „elrejtett” bokrokat, fákat, virágokat, s felragasztani a térképre. Rácsodálkoztak így a mamutfenyőre, a rózsaloncra, a babarózsára, a macskamentára, a vinkára, a rododendronra, a jezsámenre.

A Kovács család – Kovács Gyula, lánya Krisztina, unokája Áron és felesége Aranka – kellemes délelőttöt töltöttek az arborétumban
Fotó: Müller Anikó Hanga

A ragyogó napsütéses időben, melyet a park fái enyhítettek, a kisgyermekek élvezték a kereséses barangolást. Érkeztek Pestről, de a résztvevők zöme helyi és környékbeli volt. A zirci Kovács család – nagyszülők, édesanya – a négyéves Áronnal töltötte az időt a parkban. A nagymama, Kovács Gyuláné elmondta, mindig boldogan sétál itt, nosztalgiázva gondolva fiatalkorára, amikor sokat járt az angolkertbe, ahogy ők akkoriban nevezték. Lánya, Kovács Krisztina is gyakran sétálgatott babakocsival kisfiával, aki most lelkesen kereste a matricákon látható növényeket. Jó ötletnek tartják az izgalmas ismeretterjesztő játékot. A feladatok megoldását a szervezők értékelik, a nyerteseket értesítik az eredményről.

 

Címkék#Zirc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!